Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszterházy torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 db tojásfehérje
18 dkg cukor
20 dkg darált dió
4 dkg liszt
4 dkg olvasztott vaj

Krém:

150 ml tej
4 dkg cukor
300 ml tejszín
5 cl konyak

Díszítéshez:

fondan kb. 10-15 dkg
pörkölt szeletelt mandula vagy darált dió
sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot a pudingporral, és tejjel simára keverjük, majd megfőzzük. Kiöntjük tálcára és hűtjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a diót, lisztet, és lassan belekeverjük az olvasztott vajat és azzal is átforgatjuk óvatosan. A masszát öt felé osztjuk és gáz tepsire kikenve 5 lapot sütünk 180 fokon.
Míg a lapok hűlnek, felverjük a tejszínt kemény habbá, a pudingos krémet alaposan átkeverjük, szép sima, csomómentes legyen, és óvatosan beleforgatjuk a habba miközben a konyakot is csurgatjuk bele. Elkezdjük rétegezni a tortát, úgy, hogy a lapokat vékonyan megkenjük a lekvárral, majd rá a krém, lap, lekvár, krém stb. A krémből hagyunk a torta oldalára is. A töltelék kb. olyan vastag legyen mint a lap vastagsága. Az utolsó lapot, ami a torta teteje nem kell megkenni lekvárral. Egy kis edényben fehér pillecukrot olvasztunk egy kicsi vízzel, és a csokoládét is megolvasztjuk vízgőz felett. A csokit kicsi zsákba töltjük, és a torta mellé készítjük a fondannal együtt. Teszünk oda még egy palacsintasütő kést, és egy hegyezett hurkapálcát (fogvájót). A fondant a torta közepére öntjük és a késsel egyenletesen elkenjük (gyorsan dolgozunk) A csokival vízszintes vonalakat készítünk a fondanra, majd a hurkapálcával függőlegesen összehúzzuk. A torta oldalát bekenjük a maradék krémmel, és a tortát óvatosan megemelve, döntve bepanírozzuk a mandulával vagy dióval. Hűtjük.

Alternatív elkészítés

Ha van kedved, az olvasztott csokiból sütőpapírra készíthetsz alakzatokat, amikkel díszítheted a tortát.
Eszterházy torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
70 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!