Madártejtorta
Hozzávalók
Tésztához:
Madártej alaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A madártej alaphoz a zselatint elkeverjük 2 dkg cukorral. A tojássárgákat egy kevés tejben kikeverjük. A többi tejet a többi cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a kikevert tojássárgákat is. Hozzáöntjük, ha felforr, azonnal beleöntjük a zselatinos cukrot és lezárjuk. Botmixerrel átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a madártej alapból kimérünk 50 dkg-ot és hozzáadjuk a vízben felfőzött, kihűlt zselatint, jól elkeverjük, és hozzáadunk 3 dl felvert hulalát. A piskótalapot kivágtuk a karikából és visszahelyeztük, erre öntjük a krémet és betesszük a hűtőbe kb. 5-6 órát.
Ezután a felvert hulalával feldíszítjük a szélét is. A maradék madártej alapot elkeverjük kb. 0,5 dl tejjel és a tortára öntjük, ezután még díszítjük a maradék hulalával, habcsókkal és csokidíszekkel.
Tálalás
Tárolás
Madártejtorta
Hozzávalók
Tésztához:
Madártej alaphoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A madártej alaphoz a zselatint elkeverjük 2 dkg cukorral. A tojássárgákat egy kevés tejben kikeverjük. A többi tejet a többi cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a kikevert tojássárgákat is. Hozzáöntjük, ha felforr, azonnal beleöntjük a zselatinos cukrot és lezárjuk. Botmixerrel átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a madártej alapból kimérünk 50 dkg-ot és hozzáadjuk a vízben felfőzött, kihűlt zselatint, jól elkeverjük, és hozzáadunk 3 dl felvert hulalát. A piskótalapot kivágtuk a karikából és visszahelyeztük, erre öntjük a krémet és betesszük a hűtőbe kb. 5-6 órát.
Ezután a felvert hulalával feldíszítjük a szélét is. A maradék madártej alapot elkeverjük kb. 0,5 dl tejjel és a tortára öntjük, ezután még díszítjük a maradék hulalával, habcsókkal és csokidíszekkel.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?