Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyes kakaós torta

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Meggyes kakaós torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Előkészítés

A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük.

Készítünk egy kakaós kavart tésztát: a lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a kakaóport. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, olajjal. A két részt összeforgatjuk, és lassanként hozzáadjuk a tejet.
Egy szív alakú tortaformában megsütjük 180 fokon kb. 25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, kettévágjuk.
A vaníliapudingból és a meggyléből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyet.
A margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra kavarjuk és összeforgatjuk a teljesen kihűlt meggyes krémmel.
A krémet a két tortalap közé simítjuk.
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük és bevonjuk vele a torta oldalát és a tetszőlegesen díszítjük a tetejét, végül kerül rá a pár szem meggy.

Tálalás

Ez egy nem túl nagy torta, de igen laktatós és nem túl édes.

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha elkészült, érdemes pár órára hűtőbe tenni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!