Mascarponés-túrós torta sok gyümölccsel
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
Valamint:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a Mascarponét a túróval, 1 csomag habfixálóval, a porcukorral, a citromhéjjal, a triple sec aromával géppel 4 percig keverem. A gyümölcsökből díszítésnek félreteszek pár szemet, a többit felszeletelve a túrós krémbe forgatom óvatosan. A habtejszínt a cukorral és a másik csomag habfixálóval kemény habbá verem (géppel), és óvatosan beleforgatom a Mascarponés-túrós-gyümölcsös keverékbe, beteszem a hűtőbe.
Ha kihűlt a tészta, a kapcsos formában hagyjuk, és körbebéleljük vékony fóliával (befőző), és 3 kanál lekvárral megkenjük. Erre halmozzuk a krém felét, befedjük babapiskótával, majd a maradék krémet ráhalmozzuk. A tetejét gyümölcsökkel díszítjük, és vékonyan tortazselét húzunk rá /1/2 tortazselépor, 1 dl víz, 1 perc a mikróba, kevergetni, hűlni hagyni és bekenni, de csak a gyümölcsöket/. Hűtőbe 4-5 órát kell dermedni hagyni, majd a tortakarimát leveszem, kókuszreszelékkel beszórom az oldalát, és tálalom.
Mascarponés-túrós torta sok gyümölccsel
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
Valamint:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a Mascarponét a túróval, 1 csomag habfixálóval, a porcukorral, a citromhéjjal, a triple sec aromával géppel 4 percig keverem. A gyümölcsökből díszítésnek félreteszek pár szemet, a többit felszeletelve a túrós krémbe forgatom óvatosan. A habtejszínt a cukorral és a másik csomag habfixálóval kemény habbá verem (géppel), és óvatosan beleforgatom a Mascarponés-túrós-gyümölcsös keverékbe, beteszem a hűtőbe.
Ha kihűlt a tészta, a kapcsos formában hagyjuk, és körbebéleljük vékony fóliával (befőző), és 3 kanál lekvárral megkenjük. Erre halmozzuk a krém felét, befedjük babapiskótával, majd a maradék krémet ráhalmozzuk. A tetejét gyümölcsökkel díszítjük, és vékonyan tortazselét húzunk rá /1/2 tortazselépor, 1 dl víz, 1 perc a mikróba, kevergetni, hűlni hagyni és bekenni, de csak a gyümölcsöket/. Hűtőbe 4-5 órát kell dermedni hagyni, majd a tortakarimát leveszem, kókuszreszelékkel beszórom az oldalát, és tálalom.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?