Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínhabos eperszív torta Valentin-napra

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejszínhabos eperszív torta Valentin-napra

3 tojás
7,5 dkg kristálycukor
7,5 dkg rétesliszt
4 dkg olvasztott vaj
1,5 dl tejszín
25 dkg eper
4 ek eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy szív alakú, vagy egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk.
Egy lábasban kevés vizet forralunk. A tojást és a cukrot fémtálban simára keverjük, majd a forrásban lévő vízbe állítva habverővel sűrű krémmé kavarjuk. A vízfürdőből kivéve hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a vajat. Végül a formába töltjük.
Kb. 20 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, ha a tészta nem ragad rá a tűre, akkor kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd széleit meglazítva, rácsra borítva tovább hűtjük.
A tejszínt habbá verjük. Az epret megtisztítjuk és félbe vágjuk. A tortát két lapba vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a tejszínhab felét és ráhelyezzük az epreknek is kb. a felét.
Erre helyezzük a másik tortalapot, tetejét megkenjük a maradék tejszínhabbal és a maradék eperrel díszítjük.

Tálalás

8 szelethez elegendő mennyiség.

Alternatív elkészítés

Mini tortácskákat is készíthetünk belőle a fent leírtak alapján, ha a félbevágott tortalapokból szív alakú süteménykiszúróval szívecskéket szaggatunk.
Én kerek sütőformában formáztam meg kézzel a szív alakot!
Tejszínhabos eperszív torta Valentin-napra Tejszínhabos eperszív torta Valentin-napra Tejszínhabos eperszív torta Valentin-napra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!