Tejszínhabos eperszív torta Valentin-napra
Hozzávalók
Tejszínhabos eperszív torta Valentin-napra
Elkészítés
Elkészítés
Egy lábasban kevés vizet forralunk. A tojást és a cukrot fémtálban simára keverjük, majd a forrásban lévő vízbe állítva habverővel sűrű krémmé kavarjuk. A vízfürdőből kivéve hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a vajat. Végül a formába töltjük.
Kb. 20 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, ha a tészta nem ragad rá a tűre, akkor kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd széleit meglazítva, rácsra borítva tovább hűtjük.
A tejszínt habbá verjük. Az epret megtisztítjuk és félbe vágjuk. A tortát két lapba vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a tejszínhab felét és ráhelyezzük az epreknek is kb. a felét.
Erre helyezzük a másik tortalapot, tetejét megkenjük a maradék tejszínhabbal és a maradék eperrel díszítjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Én kerek sütőformában formáztam meg kézzel a szív alakot!
Tejszínhabos eperszív torta Valentin-napra
Hozzávalók
Tejszínhabos eperszív torta Valentin-napra
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy lábasban kevés vizet forralunk. A tojást és a cukrot fémtálban simára keverjük, majd a forrásban lévő vízbe állítva habverővel sűrű krémmé kavarjuk. A vízfürdőből kivéve hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a vajat. Végül a formába töltjük.
Kb. 20 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, ha a tészta nem ragad rá a tűre, akkor kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd széleit meglazítva, rácsra borítva tovább hűtjük.
A tejszínt habbá verjük. Az epret megtisztítjuk és félbe vágjuk. A tortát két lapba vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a tejszínhab felét és ráhelyezzük az epreknek is kb. a felét.
Erre helyezzük a másik tortalapot, tetejét megkenjük a maradék tejszínhabbal és a maradék eperrel díszítjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Én kerek sütőformában formáztam meg kézzel a szív alakot!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?