Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pándi-meggytorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 db tojás
17 dkg cukor
14 dkg magozott meggy
3 ek. tej
1 dl olaj
7 dkg olvasztott vaj
0,5 db citrom
19 dkg liszt
0,5 mk. őrölt fahéj

Fehér csokoládés mascarpone krém:

2 dl tej
8 dkg cukor
7 dkg fehér csokoládé
15 dkg mascarpone
2 db tojássárga
3 dl tejszín
1 ek. Dr. Oetker Őrölt zselatin (csapott)

Meggyes töltelék:

36 dkg magozott meggy
0,5 citrom
2 dl 100%-os meggylé
7 dkg cukor
0,5 mk. őrölt fahéj

A díszítéshez:

3 dl tejszín
2 marék dióbél
16 szem magozott meggy
kevés zöld marcipán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőt előmelegítjük 210 fokra, sütőpapírral bélelünk egy 24 cm-es tortaformát.

Elkészítés

A tésztához a tojást a cukorral vízgőzre állítjuk, és robotgéppel keverjük, míg kemény hab nem lesz. A meggyet pépesre törjük, és hozzáadjuk a tejet, olajat, olvasztott vajat. Belereszeljük a citrom héját, és egy kiskanállal a levéből is teszünk. A habbá vert cukros tojást beleforgatjuk. A sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet beleszitáljuk, elkeverjük. (Folyós állagú lesz.) Három felé osztjuk, és 24 cm-es tortaformában három lapot sütünk külön-külön 210 fokon kb. 10 percig. Laza szerkezetű tészta lesz, vigyázzunk, hogy ki ne száradjon! A krémhez a tejet a cukorral fölforraljuk, és a fehér csokoládét beletördeljük, kevergetjük, míg felolvad. A mascarponét a tojássárgájával simára keverjük, és a csokoládés tejhez adjuk. Kevergetve sűrűre főzzük, majd merülő mixerrel simára keverjük, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint, majd az egészet belekeverjük a csokoládés krémbe. A meggyes töltelékhez a meggyet ledaráljuk, a citrom héját belereszeljük, és egy kiskanállal a levéből is teszünk. A pudingporral, a meggylével és a cukorral összekeverjük, sűrűre főzzük, a vége felé fahéjjal fűszerezzük, majd langyosra hűtjük. Az egyik tésztalapra meggykrémet kenünk, hasonlóan a tészta vastagságához, majd megkenjük a tejszínhabos krémmel. Így rétegezzük, míg tart a hozzávalókból, de úgy kalkuláljunk, hogy a tejszínes krémből maradjon nagyon vékonyan bekenni az oldalát és tetejét is. Pár órára hűtőbe tesszük. Kemény habbá verjük a tejszínt, és bevonjuk a tortát. A diót szárazon megpirítjuk, apróra vágjuk, megszórjuk a torta tetejét, oldalát. Körbe 16 kis habrózsát nyomunk, majd a tetejükre 1-1 szem meggyet, és zöld marcipánból készített levelet teszünk.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ennél a tortánál lehet használni bármilyen meggyet. Én befőttből csináltam, de jó a fagyasztott és a friss is. A meggyes töltelékhez, aki szereti, tehet 0.5 dl meggylikőrt, én kihagytam a gyerekek miatt.
Pándi-meggytorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!