St.Honoré torta
Hozzávalók
alap:
Égetett tészta:
vanília krém:
Karamellhez:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
A gyümölcsöket megmossuk.
Elkészítés
Elkészítjük az égetett tésztát , a vizet a vajjal és a sóval feltesszük melegedni egy edénybe majd ha forr hozzászórjuk a lisztet és folytonos kevergetés közben kicsit hagyjuk, hogy odapiruljon az edényhez. (1-2 percig ) Levesszük a tűzről hagyjuk kicsit hűlni, majd a tojásokat egyesével hozzákeverjük (gépi habverővel dolgozzunk, hogy minél jobban ki tudjuk keverni) A tésztát habzsákba kanalazzuk és a leveles tészta szélére nyomunk 2 kört majd a tetejükre is egyet (így kapunk a tortánknak egy peremet)a közepébe egy kis csiga formát , a maradék tésztából kis gombócokat nyomunk a tepsi szélére vagy egy külön tepsire.
Az előmelegített 200'C sütőbe toljuk, 15 perc múlva levesszük a hőfokot 120 'C-ra és további 20 percig sütjük/ szárítjuk. A sütőt lekapcsoljuk, nem vesszük ki rögtön, kitámasztjuk az ajtaját és hagyjuk kicsit hűlni.
A vanília krémhez a tej felét feltesszük melegedni a maradék tejjel elkeverjük a tojássárgáját, keményítőt és a cukrot , vaníliát, majd lassan hozzáöntjük a meleg tejet is és alacsony lángon, kevergetve besűrítjük a krémünket.
A kisült kis gombóc égetett tésztákat az aljukon kilyukasztva megtöltjük egy kis krémmel, a többi krémet a kisült torta közepébe kanalazzuk megrakjuk a friss gyümölccsel.
Elkészítjük a karamellt ehhez a cukrot a vízzel feltesszük egy edényben a tűzre az elején elkeverjük , de amint kezd a cukor olvadni már ne kevergessük csak az edényt rázogassuk, süssük a cukrot aranybarnára. A megtöltött tésztagombócokat a folyós karamellbe mártjuk és így a tortánk tetejére (széléhez) ragasztjuk, a maradék karamellel bevonjuk a fánkocskák tetejét.
Tálaljuk is, mivel a karamell visszapuhul , ragacsosodik a hűtőben, ha mégis várnunk kell, tegyük a tortát a hűtőbe karamell nélkül és később (tálaláskor) fejezzük be.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A dajka azt válaszolta, majd ha ennek a sütőlapátnak levele meg ága nő, lehetsz akár püspök is.
A sütőlapát azonnal kivirágzott.
St.Honoré torta
Hozzávalók
alap:
Égetett tészta:
vanília krém:
Karamellhez:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A gyümölcsöket megmossuk.
Elkészítés
Elkészítjük az égetett tésztát , a vizet a vajjal és a sóval feltesszük melegedni egy edénybe majd ha forr hozzászórjuk a lisztet és folytonos kevergetés közben kicsit hagyjuk, hogy odapiruljon az edényhez. (1-2 percig ) Levesszük a tűzről hagyjuk kicsit hűlni, majd a tojásokat egyesével hozzákeverjük (gépi habverővel dolgozzunk, hogy minél jobban ki tudjuk keverni) A tésztát habzsákba kanalazzuk és a leveles tészta szélére nyomunk 2 kört majd a tetejükre is egyet (így kapunk a tortánknak egy peremet)a közepébe egy kis csiga formát , a maradék tésztából kis gombócokat nyomunk a tepsi szélére vagy egy külön tepsire.
Az előmelegített 200'C sütőbe toljuk, 15 perc múlva levesszük a hőfokot 120 'C-ra és további 20 percig sütjük/ szárítjuk. A sütőt lekapcsoljuk, nem vesszük ki rögtön, kitámasztjuk az ajtaját és hagyjuk kicsit hűlni.
A vanília krémhez a tej felét feltesszük melegedni a maradék tejjel elkeverjük a tojássárgáját, keményítőt és a cukrot , vaníliát, majd lassan hozzáöntjük a meleg tejet is és alacsony lángon, kevergetve besűrítjük a krémünket.
A kisült kis gombóc égetett tésztákat az aljukon kilyukasztva megtöltjük egy kis krémmel, a többi krémet a kisült torta közepébe kanalazzuk megrakjuk a friss gyümölccsel.
Elkészítjük a karamellt ehhez a cukrot a vízzel feltesszük egy edényben a tűzre az elején elkeverjük , de amint kezd a cukor olvadni már ne kevergessük csak az edényt rázogassuk, süssük a cukrot aranybarnára. A megtöltött tésztagombócokat a folyós karamellbe mártjuk és így a tortánk tetejére (széléhez) ragasztjuk, a maradék karamellel bevonjuk a fánkocskák tetejét.
Tálaljuk is, mivel a karamell visszapuhul , ragacsosodik a hűtőben, ha mégis várnunk kell, tegyük a tortát a hűtőbe karamell nélkül és később (tálaláskor) fejezzük be.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A dajka azt válaszolta, majd ha ennek a sütőlapátnak levele meg ága nő, lehetsz akár püspök is.
A sütőlapát azonnal kivirágzott.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?