Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

St.Honoré torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

alap:

15 dkg jó minőségű leveles tészta

Égetett tészta:

100 g víz
150 g tej
100 g vaj
csipet só
140 g liszt
4 tojás

vanília krém:

0,5 liter tej
3 tojássárgája
100 g cukor

Karamellhez:

5 ek. cukor
2 ek .víz

Díszítés:

20 dkg friss meggy, eper, ribizli
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 'C.
A gyümölcsöket megmossuk.

Elkészítés

A leveles tésztát fél centi vastagra nyújtjuk és 26 cm kört vágunk ki belőle és kiolajozott tepsire helyezzük.
Elkészítjük az égetett tésztát , a vizet a vajjal és a sóval feltesszük melegedni egy edénybe majd ha forr hozzászórjuk a lisztet és folytonos kevergetés közben kicsit hagyjuk, hogy odapiruljon az edényhez. (1-2 percig ) Levesszük a tűzről hagyjuk kicsit hűlni, majd a tojásokat egyesével hozzákeverjük (gépi habverővel dolgozzunk, hogy minél jobban ki tudjuk keverni) A tésztát habzsákba kanalazzuk és a leveles tészta szélére nyomunk 2 kört majd a tetejükre is egyet (így kapunk a tortánknak egy peremet)a közepébe egy kis csiga formát , a maradék tésztából kis gombócokat nyomunk a tepsi szélére vagy egy külön tepsire.
Az előmelegített 200'C sütőbe toljuk, 15 perc múlva levesszük a hőfokot 120 'C-ra és további 20 percig sütjük/ szárítjuk. A sütőt lekapcsoljuk, nem vesszük ki rögtön, kitámasztjuk az ajtaját és hagyjuk kicsit hűlni.
A vanília krémhez a tej felét feltesszük melegedni a maradék tejjel elkeverjük a tojássárgáját, keményítőt és a cukrot , vaníliát, majd lassan hozzáöntjük a meleg tejet is és alacsony lángon, kevergetve besűrítjük a krémünket.
A kisült kis gombóc égetett tésztákat az aljukon kilyukasztva megtöltjük egy kis krémmel, a többi krémet a kisült torta közepébe kanalazzuk megrakjuk a friss gyümölccsel.
Elkészítjük a karamellt ehhez a cukrot a vízzel feltesszük egy edényben a tűzre az elején elkeverjük , de amint kezd a cukor olvadni már ne kevergessük csak az edényt rázogassuk, süssük a cukrot aranybarnára. A megtöltött tésztagombócokat a folyós karamellbe mártjuk és így a tortánk tetejére (széléhez) ragasztjuk, a maradék karamellel bevonjuk a fánkocskák tetejét.
Tálaljuk is, mivel a karamell visszapuhul , ragacsosodik a hűtőben, ha mégis várnunk kell, tegyük a tortát a hűtőbe karamell nélkül és később (tálaláskor) fejezzük be.

Tálalás

14 szelet

Tárolás

Karamell nélkül hűtőben.

Alternatív elkészítés

Saint Honoré a pékek és cukrászok védőszentje, a legenda szerint dajkája éppen kenyeret sütött, amikor Honoré bejelentette, hogy pap akar lenni.
A dajka azt válaszolta, majd ha ennek a sütőlapátnak levele meg ága nő, lehetsz akár püspök is.
A sütőlapát azonnal kivirágzott.
St.Honoré torta St.Honoré torta St.Honoré torta St.Honoré torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!