Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás Pavlova

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztahab:

10 dkg tojásfehérje (kb.3)
12 dkg porcukor
1 kiskanál almaecet
1 ek. kukoricakeményítő
2 ek. málnalekvár
1 csipet só

krém:

2 dl habtejszín

Tetejére:

25 dkg friss málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tepsit kibélelünk sütőpapírral, kicsit megolajozzuk, vagy szilikon sütőlapot használunk.
A sütőt 150 'C előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, ha már elég kemény hozzászitáljuk a keményítővel elkevert porcukrot elkeverjük és hozzáadjuk az almaecetet és a lekvárt is. Addig habosítjuk, míg szép fényes kemény habot kapunk . A tepsire öntjük a tojáshabot és egy kerek 20-25 cm átmérőjű kört formázunk ( szép magas lehet, kicsit a széle felé húzzuk.) A forró sütőbe toljuk és vissza is vesszük a hőfokot 110-100 'C -ra így sütjük 80-85 percig majd a lezárt sütőben hagyjuk kicsit hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Ha kihűlt a tetejére halmozzuk a tejszínhabot és a málnát, máris tálalható. A külseje roppanós kell legyen (az se baj ha kicsit repedezett) a belseje lágy ragacsos hab :)

Tálalás

8 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A Pavlova-torta Ausztrália, de még inkább Új-Zéland nemzeti desszertje. Anna Pavlova balerina tiszteletére készítették először. Lehet variálni a tésztát (csokis, vaníliás) és a gyümölcsöket is.
Málnás Pavlova Málnás Pavlova Málnás Pavlova Málnás Pavlova

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!