Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedertorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szedertorta

6 tojás
6 ek. cukor
7 lapos ek. liszt
2 ek. darált dió

A krémhez:

Cukor ízlés szerint
2 pohár gyümölcsjoghurt
2 dl tejszín
1 ek. porcukor
15 dkg feketeszeder

A tetejére:

40 dkg feketeszeder
5 dkg étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. 3 lapot sütünk a hozzávalókból: egy fehéret, egy kakaó barnát, és egy dió drapposat. A fehérhez 2 tojássárgáját 2 kanál liszttel, kevés sütőporral kikeverünk, a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk, zsírozott formában sütjük. A barna lapot ugyanígy készítjük, csak 1,5 kanál kakaóport és még 1 kanál lisztet adunk hozzá. A diós lap is így készül, mint a fehér, 2 kanál darált dióval és még 1 kanál liszttel dúsítva.
2. A pudingot megfőzzük, lehűtjük, belekeverjük a gyümölcsjoghurtokat, a porcukorral felvert tejszínt és a zselatint, végül beleforgatjuk a darabolt szedret.
3. A lapokat megtöltjük a krémmel, alulra kerül a barna, középre a drapp, legfelülre a fehér.
4. Tortánkat megmosott, lecsepegtetett szederrel díszítjük, darázsfészek mintára. A szedreket körbenyomjuk krémmel, melyre olvasztott csokit csurgatunk.
Szedertorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!