Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baracktorta feketeerdő módra

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

8 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
2 ek. holland kakaópor

Barackos töltelékhez:

850 ml-es dobozos őszibarackbefőtt
sió őszibaracklé
5-10 dkg kristálycukor (ízlés szerint)

Tejszínes töltelékhez,bevonáshoz:

6 dl cukrászhab /meggle/
oké habmester vagy hulala
4 evőkanál baracklekvár (lapok megkenéséhez)

Díszítéshez:

Dr. Oetker Tortadara kakaós ,vagy reszelt csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előre kisüthető a kakaós piskóta.

Elkészítés

A szokásos módon a hozzávalókból sütünk egy kakaós piskótát 26 cm-es formában. Ha kihűlt,3 lapra vágjuk, és az alsó és középső lapot megkenjük 2-2 evőkanál baracklekvárral. A barackot leszűrjük a levet felfogjuk, és 3 db fél barack kivételével a többit kockára vágjuk. A felfogott baracklevet mérőedénybe téve, 500 ml-re kiegészítjük a sió baracklével. Hozzáadjuk az ízlés szerinti 5-10 dkg cukrot, a pudingport és sűrűre főzzük. Kihűtjük, és hozzáadjuk a felkockázott barackot. A cukrászhabot a vanillincukorral kemény habbá verjük, és habzsákba töltünk belőle. A megkent alsó lapra a szélétől kezdve körbe egy csík habot nyomunk, majd akkora helyet kihagyva a barackos krémnek, amekkora a habcsíkunk, ismét nyomunk körbe habot. A kimaradt részeket betöltjük barackos krémmel, ráhelyezzük a középső megkent lapot, és most azokra a részekre nyomunk körbe habot, ahol az alsó lapon a barackos krém van. Ráhelyezzük a felső lapot, tejszínhabbal bevonjuk az egész tortát, oldalát, tetejét tortadarával díszítjük, majd körbe habrózsával, és a félretett, felszeletelt barackokkal.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!
Baracktorta feketeerdő módra Baracktorta feketeerdő módra Baracktorta feketeerdő módra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!