Ünnepi tejszínes narancstorta
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgákat a cukor felével habosra keverem, kanalanként hozzáadom a narancslevet, a forró vizet, majd végül a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verem és óvatosan a masszába forgatom. Kapcsos, kerek tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha a pudingos krém teljesen kihűlt, a kemény habbá vert tejszínhabot is belekeverem.
A félbevágott piskótalapot egyenletesen megkenem a krém háromnegyedével, a maradékkal pedig bevonom a torta tetejét és oldalát, majd tetszés szerint díszítem.
Ünnepi tejszínes narancstorta
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgákat a cukor felével habosra keverem, kanalanként hozzáadom a narancslevet, a forró vizet, majd végül a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verem és óvatosan a masszába forgatom. Kapcsos, kerek tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha a pudingos krém teljesen kihűlt, a kemény habbá vert tejszínhabot is belekeverem.
A félbevágott piskótalapot egyenletesen megkenem a krém háromnegyedével, a maradékkal pedig bevonom a torta tetejét és oldalát, majd tetszés szerint díszítem.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?