Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ünnepi tejszínes narancstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához:

200 g liszt
250 g cukor
4 tojás különválasztva
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
4 evőkanál forró víz

Hozzávalók a krémhez:

2 csomag tejszínízű pudingpor
2 narancs kifacsart leve
5 dl tej
6 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
2 teáskanál reszelt narancshéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krémnek sokáig kell hűlnie, ezért érdemes ezzel kezdeni. A pudingport a narancslével és a cukorral csomómentesre keverem, majd a felmelegített tejhez adom, és állandó keverés mellett, sűrű krémmé főzöm. Hozzáadom a reszelt narancshéjat és félreteszem hűlni.
A tojássárgákat a cukor felével habosra keverem, kanalanként hozzáadom a narancslevet, a forró vizet, majd végül a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verem és óvatosan a masszába forgatom. Kapcsos, kerek tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha a pudingos krém teljesen kihűlt, a kemény habbá vert tejszínhabot is belekeverem.
A félbevágott piskótalapot egyenletesen megkenem a krém háromnegyedével, a maradékkal pedig bevonom a torta tetejét és oldalát, majd tetszés szerint díszítem.
Ünnepi tejszínes narancstorta Ünnepi tejszínes narancstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!