Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdő torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
csipetnyi szódabikarbóna

Meggyes krémhez:

fél liter meggylé
1 üveg magozott meggy
sütőrum vagy rum aroma
2 ek. cukor
4 ek étkezési keményítő

Tejszínes krémhez:

4 dl habtejszín
3 ek. porcukor
vanília aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A tojássárgákat összekeverjük a cukorral.
Apránként hozzáadagoljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan elkeverjük a kakaós masszához.
Vajazott, lisztezett formába öntjük, 180°C-n sütjük.
Meggyes krém:
A meggylét rummal ízesítjük, hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt, majd sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a magozott meggyet.
Tejszínes krém:
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és vanília aromával.
3 ek. langyos vízben elkeverjük a zselatint, majd hozzáadjuk a tejszínes krémhez.
A kisült tésztát 3 lapra vágjuk. Az első lapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd a meggyes krémmel. Rátesszük a második lapot, azt is megkenjük a két krémmel, majd rátesszük a harmadik lapot is.
A tetejét bevonhatjuk csokival, tejszínes krémmel, gyümölccsel.

Alternatív elkészítés

A tésztát három darabban szoktam megsütni, tehát harmadolom a mennyiségeket. Így biztosan szép lapok lesznek, nem kell a szétvágással bajlódni. Viszont időigényesebb.
Feketeerdő torta Feketeerdő torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!