Feketeerdő torta
Hozzávalók
Tésztához:
Meggyes krémhez:
Tejszínes krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgákat összekeverjük a cukorral.
Apránként hozzáadagoljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan elkeverjük a kakaós masszához.
Vajazott, lisztezett formába öntjük, 180°C-n sütjük.
Meggyes krém:
A meggylét rummal ízesítjük, hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt, majd sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a magozott meggyet.
Tejszínes krém:
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és vanília aromával.
3 ek. langyos vízben elkeverjük a zselatint, majd hozzáadjuk a tejszínes krémhez.
A kisült tésztát 3 lapra vágjuk. Az első lapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd a meggyes krémmel. Rátesszük a második lapot, azt is megkenjük a két krémmel, majd rátesszük a harmadik lapot is.
A tetejét bevonhatjuk csokival, tejszínes krémmel, gyümölccsel.
Alternatív elkészítés
Feketeerdő torta
Hozzávalók
Tésztához:
Meggyes krémhez:
Tejszínes krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgákat összekeverjük a cukorral.
Apránként hozzáadagoljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan elkeverjük a kakaós masszához.
Vajazott, lisztezett formába öntjük, 180°C-n sütjük.
Meggyes krém:
A meggylét rummal ízesítjük, hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt, majd sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a magozott meggyet.
Tejszínes krém:
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és vanília aromával.
3 ek. langyos vízben elkeverjük a zselatint, majd hozzáadjuk a tejszínes krémhez.
A kisült tésztát 3 lapra vágjuk. Az első lapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd a meggyes krémmel. Rátesszük a második lapot, azt is megkenjük a két krémmel, majd rátesszük a harmadik lapot is.
A tetejét bevonhatjuk csokival, tejszínes krémmel, gyümölccsel.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?