Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

2,5 dl cukor
4 darab tojás
3 dl olaj
5 dl reszelt répa
5 dl liszt
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. fahéj

Krém:

7 dl tej
2 cs. banános pudingpor
ízlés szerint cukor
2 dl habtejszin
2 db érett banán

Díszítéshez:

4 dl habtejszin
ételszinezék
habzsák, csillagcső
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tavaly nyert nyulas formámat, kivajaztam, liszteztem.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan kikevertem, majd a formába öntöttem és tűpróbáig sütöttem, majd hagytam kihűlni.
A pudingot megfőztem, amikor kihűlt a keményre vert habot óvatosan beleforgattam.
Ezután a kihűlt piskótát kettévágtam, betöltöttem a krémet, a banánokat rákarikáztam, majd a másik piskóta lapot ráborítottam.
A tejszínt felvertem a habfixálóval, zacskóba töltöttem, és megpróbáltam a nyuszi vonalait követve bedíszíteni. A masnihoz, füle belsejéhez, orrához, talpacskájához, egy-egy kanál tejszínt, egy-egy csepp ételfestékkel beszíneztem, és úgy díszítettem.
Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel Nyuszis répa torta, tejszínes banán krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!