Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Batman

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
16 dkg liszt
16 dkg kristálycukor
0,5-1 tasak Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

1 üveg meggybefőtt
0,75 l cukrászhab (habtejszín)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásokat külön választjuk. Én azzal szoktam kezdeni, hogy a kristálycukrot a tojásfehérjével habbá verem, hozzáadom a tojássárgáját, majd a lisztben elkevert kakaóport, és sütőport. (Ez a batman pont gluténmentes, de az csak abban különbözik, hogy gluténmentes lisztet teszünk bele, és sütőport nem, az íze ugyanolyan.)
A krémhez a meggyet leszűrjük, a levét egy lábosba öntjük, egy kevés vízzel felhígítjuk. Egy kis edénykében a pudingport egy kevés cukorral összekeverjük, majd a meggyléből öntünk rá egy keveset, amivel aztán elkeverjük csomómentesre. Ha felforrt a lábosban lévő folyadékunk, hozzáöntjük, és elkeverjük csomómentesre, mintha rendes pudingot főznénk, csak ezt üvegesre keverjük.
Végül belekeverjük a meggyszemeket is, és hűlni hagyjuk.
Amíg a meggytöltelékünk hűl, addig a tejszínt felverjük, majd ketté vesszük. Az egyik felét a kakaóporral elkeverjük, a másik fele marad fehér. Nyomózsákba tesszük a krémeket.
A piskóta karikánkat 3 részbe vágjuk, az alja lesz a teteje, a teteje az alja. Így a tetejét beletesszük a tortakarikába, ebbe fogjuk ugyanis betölteni. Ez úgy fog történni, hogy a már kihűlt meggytöltelékből teszünk az alsó piskótalapunk közepére egy jó adagot. Köréje fehér tejszínt nyomunk, majd köré csokisat úgy, hogy az egész piskótát befedje a 3 különböző töltelék. Ráhelyezzük a középső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk, hogy a levegős helyeket is kitöltse a krém. Erre a lapra pedig ugyanígy fogjuk nyomni a töltelékeket, csak a csokis kerül belülre, köré a maradék meggytöltelék, majd a fehér tejszín. A meggytöltelék kívülre sose kerüljön, mert kifolyik.
Egy fél órát, vagy 1 órát a hűtőben hagyjuk dermedni, majd kivágjuk a keretből, és nagyon vékonyan margarinnal körbekenjük, és a tetejét is természetesen.
Sárga bevonóval befedjük, majd az oldalára feketéből készítünk épületeket. Úgy oldjuk meg, mintha 1-2 villany égne.
A batman figurát a minta alapján készítjük el. Én azt már előző nap megcsináltam, hogy jól megdermedjen, és olyan legyen a köpönyege mintha lobogna. Ráhelyezzük.

Tálalás

20 szelet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk, mivel tejszínes.
Batman

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!