Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fügés tortácska

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Fügés tortácska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Joghurtos torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 6 darabhoz

Piskótához

Töltelékhez

  • 3 friss füge vagy 210 g konzerv füge (lecsöpögtetve, lemérve)
  • 250 ml Portói bor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
  • 300 g tejszínes joghurt (7,5 % zsírtartalmú)
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál vegyes virágméz
  • 25 g mogyoró (összezúzva)
  • 200 hideg tejszín

Mázhoz

Díszítéshez

  • kb.: 2 friss füge
  • 6 db földicseresznye
  • némi zúzott mogyoró
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés

A fügét megmossuk, ízlés szerint meghámozzuk. Ha konzerv fügét használunk, akkor hagyjuk a levét lecsöpögni. A füge szárát eltávolítjuk. Két szem fügét a díszítéshez félreteszünk. A többi gyümölcsöt kis kockákra vágjuk, és egy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a Portóit és a vanillincukrot és az egészet felfőzzük. A tűzről lehúzva, lefedve 15 percig állni hagyjuk, majd egy szűrőn át lecsöpögtetjük. Közben a gyümölcs levét felfogjuk.

A tepsi egyharmad részét kivajazzuk és sütőpapírral béleljük (kb. 30 x 16 cm) úgy, hogy a papír szélet a nyitott oldalon picit visszahajtjuk, hogy egy peremet képezzen.

A sütőt előmelegítjük.

Piskóta:
A tojást egy keverőedényben konyhai robotgép (habverővel) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanillincukrot, sót, cukrot és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és a masszához szitáljuk. A masszát a tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Sütés után a süteményt a munkalapra fordítjuk, de a sütőpapírt nem húzzuk le. A piskótát hagyjuk kihűlni.

Egy desszertes gyűrű segítségével 6 kört szúrunk ki. A munkafelületről felemeljük és a felső piskótaréteget eltávolítjuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, a desszertes gyűrűt ráhelyezzük, és a piskótalapot belehelyezzük. A fügét egyenletesen elosztjuk rajta.

Töltelék:
A zselatin a tasakon lévő utasítás szerint beáztatjuk. A joghurtot, citromlevet, mézet és a mogyorót összekeverjük. A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint feloldjuk. Először 3 evőkanálnyit adunk a joghurthoz, elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék zselatint is. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a joghurtmassza zselésedni kezd, hozzáadjuk a tejszínhabot. A masszát a tortagyűrűkben egyenletesen elosztjuk. A tortát legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A portóit összekeverjük a lecsöpögtetett füge levével és szükség esetén vízzel felöntjük, úgy 250 ml mennyiségű folyadékot kapjunk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint, de a portói keverék hozzáadásával elkészítjük és egyenletesen szétosztva a gyűrűkre locsoljuk. A desszertet egy újabb órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A desszertet fügeszeletekkel, földicseresznyével és zúzott mogyoróval díszítjük. A fügeszeletet megkenhetjük egy kis lekvárral is, hogy fényes felületet kapjon.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!