Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kakaós mandulás körtetorta

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Kakaós mandulás körtetorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Hozzávalók

Omlós tészta

  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 3 dkg porcukor
  • egy kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája

Kevert tészta

Továbbá

  • 6 db körte
  • 4 ek. eperdzsem
  • 5 dkg madulaforgács
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az omlós tésztához a puha margarinnal gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam, amit fóliába csomagolva egy órát pihentettem a hűtőben. Ezután kerek lappá nyújtottam és egy vajazott, lisztezett pitetorta formába terítettem, szél nélkül és villával kissé megszurkáltam. 200 fokon 10 perc alatt elősütöttem, majd hagytam kihűlni.
A kihűlt, elősütött omlós tésztaalapot megkentem vastagon eperdzsemmel. (saját készítésű)
A kevert tésztához a fehérjéket kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a fele cukrot. A margarint habosra kevertem a tojássárgájával, rummal és a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Ebbe mentek a szárazanyagok (liszt, mandula, sütőpor, kakaó), majd a fehérjehab. Sűrű tészta a végeredmény, ezt oszlattam el a lekvárral megkent omlós lapon.
A tetejét kiraktam megtisztított, félbe vágott körtékkel és megszórtam mandulaforgáccsal. 180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!