Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gránátalmás pavlova

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gránátalmás pavlova

5 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál étkezési keményítő

A krémhez és díszítéshez:

3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 db gránátalma
4-5 db bébi narancs
4 evőkanál barna cukor
1 lime héja
fél citrom leve
1 evőkanál fehérbor
kevés őrölt fahéj
csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd további 10 percig verjük. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, melynek az aljára a masszát egyenletesen kétfelé elosztva elsimítjuk a sütőpapírra rajzolt 2 körön. Szép magasak lesznek, kb. 15 cm átmérőjű. A tepsit a 100-120 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A gránátalma magját villával kiszedjük, de nem kell mind, csak a fele, és annak szűrőn átnyomjuk a levét. A bébi narancsot felkarikázzuk és kimagozzuk, majd a barna cukorral, és a borral, no meg a gránátlével és fűszerrel felfőzzük, és addig keverjük, míg besűrűsödik. Citromlével meglocsoljuk, és hagyjuk kihűlni. Ezzel díszítjük a torta tetejét, ha kihűlt már a kompótunk. Friss gránátalmamagokkal megszórjuk még, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Ha jól kifagyott, akkor szeletelve tálaljuk.
Gránátalmás pavlova Gránátalmás pavlova Gránátalmás pavlova

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
123 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!