Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes almatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

250 g búzaliszt
50 g porcukor
1 darab tojás (közepes méretű)
50 g Rama
75 ml tej

Töltelékhez:

750 g alma
50 g porcukor
200 ml habtejszín
1 darab tojás

Ezenkívül:

50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk, majd a negyedeket bevagdossuk. A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejet és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk (kb. 5 perc). A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd a sütőformába egyengetjük.
Az előkészített almát elrendezzük és enyhén belenyomkodjuk a tésztába.
A desszertöntetet egy keverőedénybe öntjük, hozzákeverjük a cukrot, a tejszínt és a tojást, majd az almával kirakott tészta tetejére öntjük. Végül a mandulaszeletekkel megszórjuk.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon légkeveréssel 40-45 perc alatt.
A süteményt sütés után 10 percig a sütőformában, majd a sütőformából kivéve, egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint csokoládéfigurákkal díszítve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, jó kis recept!
Az adventi süti kalendárium egyik receptje!
Tejszínes almatorta Tejszínes almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!