Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszi torta rumos, meggyes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
3 evőkanál víz
8 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
5 evőkanál liszt

Rumos meggy töltelék:

35 dkg meggy befőtt
4 dl meggylé / ha nem elég, akkor vízzel pótoljuk/
2 evőkanál cukor
0,5 dl rum

Krém:

8 dl tej
500 ml tejszín

Összeállításhoz:

0,5 dl rum
1 csomag vaníliás ruletti
1 csomag csokoládés ruletti
Színes szalag

Tetejére:

színes szórócukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, a vaníliával és a vízzel jó habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, keményítőt, kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 evőkanál cukorral és könnyedén összekeverjük a lisztes keverékkel. Egy 26 cm tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. 220 fokra előmelegített sütőben 5 perig sütjük, majd 170 fokon 20 percig tűpróbáig sütjük.
Meggy töltelék: A pudingot a meggylével és cukorral, vaníliával megfőzzük, majd beletesszük a meggyet és egyet forralunk rajta, levéve a tűzről kicsit keverve hűtjük és hozzáadjuk a rumot, majd félre tesszük hűlni.
Krém: A házi krémes krémport a tejjel felverjük. A tejszínt felverjük a vaníliával és a zselatin fixszel. A tejszín felét a házi krémes krémhez keverjük.
A tortát 3 lappá vágjuk, mindegyik lapot meglocsoljuk a rummal. Egy lapot leteszünk a meggy töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm rész kimarad és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel kitöltjük. Majd ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben töltjük meg meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a 3 lapot megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat a ruletikkel és megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkával és tetszés szerint díszítjük a tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Tálalás

16 szelet.
Tavaszi torta rumos, meggyes Tavaszi torta rumos, meggyes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!