Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti almás

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt tésztához:

20 dkg liszt
1,5 dl tej
3 dkg porcukor
2 evőkanál olaj
csipet só

Linzer tésztához:

20 dkg liszt
8 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 tojássárga
1 teáskanál tejföl

Töltelékhez:

30 dkg alma
7 dkg tejföl
5 dkg lekvár

Kenéshez:

1 kisebb tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztős tésztához a liszttel elkeverjük az instant élesztőt, majd a többi hozzávalóval jól kidolgozott tésztát készítünk. Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. Majd egy kb. 27 cm-es gyümölcstortaformát kikenünk olajjal, meglisztezzük, és akkorára nyújtjuk, hogy pont bele tudjuk tenni, a széleinél megigazgatjuk. A tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral és megkenjük, erre rakosgatjuk a meghámozott szeletelt almát. Megkenjük lekvárral. Majd az elkészített linzertésztával befedjük, a leeső tésztadarabokból készítjük a díszeket a tetejére. Megkenjük a sütit a kissé felvert tojással, sűrűn megszurkáljuk és rátesszük az elkészített díszeket. Még egyszer megkenjük és megsütjük. 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt.
A linzertésztához mindent gyorsan, de alaposan összegyúrunk.
Húsvéti almás Húsvéti almás Húsvéti almás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!