Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós, almás sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Omlós, almás sütemény

600 g alma
2 tk. fahéj
1 ek. cukor
150 g szobahőmérsékletű vaj
2 tojás
2 dl tej
5 dl liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almákat hámozd meg és vágd kis szeletkékre.

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra.
Az alma szeletkéket keverd össze a fahéjjal és az 1 ek. cukorral.
Tegyél sütőpapírt egy 26-28 cm átmérőjű kerek tortaformába, és a könnyű kiszedés érdekében kend be vajjal a papírt.
Verd fel a vajat 3,5 dl cukorral és add hozzá folyamatos keverés mellett a tojásokat. Keverd el a lisztet a sütőporral és szitáld rá a vajas keverékre. Tegyed hozzá a tejet is, és keverd el.
A tészta kétharmadát öntsd a tortaformába, tedd rá az almaszeleteket, ezután pedig öntsd rá a maradék tésztát. 45-60 percig süsd. Fogpiszkálóval ellenőrizheted, hogy kész van-e már a sütemény.

Tálalás

Egy torta lesz belőle, melegen és hidegen is finom.

Tárolás

Néhány napig tárolható, megőrzi puha- és omlósságát.

Alternatív elkészítés

Igény szerint akár vaníliafagylalttal is tálalhatjuk.
Omlós, almás sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!