Kekszes-Barackos süti
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés
Elkészítés
Kerek tortaforma alját kirakjuk keksszel, majd a krémből annyit teszünk rá, hogy ne látszódjanak ki a kekszek. Ezt a rétegezést háromszor kell megcsinálni, úgy hogy a harmadik réteg teteje a krém legyen. Erre helyezzük rá a szeletekre vágott barackot, majd pár percre tegyük a hűtőbe pihenni.
Addig elkészítjük a zselatint. A barack levét langyosítsuk fel a gáztűzhelyen és óvatosan szórjuk bele a zselatint, lassan kevergessük, addig amíg, el nem kezd forrni, ekkor zárjuk le, és hagyjuk kihűlni addig, míg kézmeleg nem lesz. Ekkor kivesszük a sütit a hűtőből és óvatosan rácsorgatjuk a zselatint.
Egy éjszakára pihenni hagyjuk a hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon.
Kekszes-Barackos süti
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kerek tortaforma alját kirakjuk keksszel, majd a krémből annyit teszünk rá, hogy ne látszódjanak ki a kekszek. Ezt a rétegezést háromszor kell megcsinálni, úgy hogy a harmadik réteg teteje a krém legyen. Erre helyezzük rá a szeletekre vágott barackot, majd pár percre tegyük a hűtőbe pihenni.
Addig elkészítjük a zselatint. A barack levét langyosítsuk fel a gáztűzhelyen és óvatosan szórjuk bele a zselatint, lassan kevergessük, addig amíg, el nem kezd forrni, ekkor zárjuk le, és hagyjuk kihűlni addig, míg kézmeleg nem lesz. Ekkor kivesszük a sütit a hűtőből és óvatosan rácsorgatjuk a zselatint.
Egy éjszakára pihenni hagyjuk a hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?