Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
Hozzávalók
Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
Elkészítés
Elkészítés
Megpucolt kivit, banánt és az epret is felszeleteljük. Tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, felöntjük forró tejjel, vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd addig főzzük, amíg puding állagú lesz. Ha kihűlt beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt és a 1/2 dl meleg vízbe felolvasztott zselatint. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Lecsepegtetett narancskarikákkal körbe kirakjuk. Közepére is teszünk egy karika narancsot, majd sorba a kivi, banán karikákkal és a szeletelt eperrel kibéleljük. Krém felét beleöntjük, rárakunk egy sor kekszet (beletehetjük a megmaradt gyümölcsöt) ráöntjük a maradék krémet és befedjük keksszel. Betakarjuk folpackkal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tálcára borítjuk és a folpackot eltávolítjuk róla.
Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
Hozzávalók
Sütés nélküli gyümölcsös bomba torta
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Megpucolt kivit, banánt és az epret is felszeleteljük. Tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, felöntjük forró tejjel, vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd addig főzzük, amíg puding állagú lesz. Ha kihűlt beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt és a 1/2 dl meleg vízbe felolvasztott zselatint. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Lecsepegtetett narancskarikákkal körbe kirakjuk. Közepére is teszünk egy karika narancsot, majd sorba a kivi, banán karikákkal és a szeletelt eperrel kibéleljük. Krém felét beleöntjük, rárakunk egy sor kekszet (beletehetjük a megmaradt gyümölcsöt) ráöntjük a maradék krémet és befedjük keksszel. Betakarjuk folpackkal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap egy tálcára borítjuk és a folpackot eltávolítjuk róla.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?