Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös szívtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
4 ek víz
9 ek cukor
10 ek átszitált liszt
csipet só

Joghurtos krém:

2 nagy dobozos erdei gyümölcsös joghurt
porcukor (ízlés szerint)
1/2 l tejszín
gyümölcs (erdei gyümölcs, málna, stb.)

Díszítés:

csokiforgács
gumicukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon piskótát sütünk (a tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval, a sárgákat kikeverjük kézi habverővel, a cukorral és a vízzel, a lisztet a sütőporral külön tálban keverjük össze. Óvatosan összeforgatjuk először a sárgájás masszát a liszttel, majd a habbal, sütőpapíros formába öntjük, 5 percig 220 fokon sütjük, majd kb. 30-40 percig 180 fokon). A sütéshez használhatunk szív alakú formát is, de ha nincs, vágjuk ki a kerek formából (de ez nem muszáj).
A joghurt egy részét üvegtálba öntjük, összekeverjük a zselatinnal, és némi porcukorral, és meglangyosítjuk a mikróban. Összekeverjük a többi joghurttal is. Közben kivesszük a jól lehűtött tejszínt a hűtőből, és felverjük robotgéppel. Összeforgatjuk az egészet (de hagyunk ki a tejszínből a díszítéshez, kb. 1/3-1/4-ét), és keverjünk a krémhez egy kis friss vagy fagyasztott gyümölcsöt.
Összeállítás:
Félbevágjuk a kihűlt piskótát, és megtöltjük a krém felével, majd megint jön a krém, végül a piskóta másik fele. Az egészet bevonjuk tejszínnel - a tetejére kanállal lehet érdekes mintát csinálni (mintha hullámozna).
A szélére körbe, és a tetejére kiskanállal étcsoki forgácsot szórunk, amit zöldségpucolóval hámozunk a csokiról. A tetején az a piros eperízű gumicukor. :) Jó kreatívkodást!

Alternatív elkészítés

Díszítés ízlés szerint: gyümölcsökkel, csokival, bonbonokkal, cukorgyöngyökkel.
Erdei gyümölcsös szívtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!