Erdei gyümölcsös szívtorta
Hozzávalók
Piskóta:
Joghurtos krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
A joghurt egy részét üvegtálba öntjük, összekeverjük a zselatinnal, és némi porcukorral, és meglangyosítjuk a mikróban. Összekeverjük a többi joghurttal is. Közben kivesszük a jól lehűtött tejszínt a hűtőből, és felverjük robotgéppel. Összeforgatjuk az egészet (de hagyunk ki a tejszínből a díszítéshez, kb. 1/3-1/4-ét), és keverjünk a krémhez egy kis friss vagy fagyasztott gyümölcsöt.
Összeállítás:
Félbevágjuk a kihűlt piskótát, és megtöltjük a krém felével, majd megint jön a krém, végül a piskóta másik fele. Az egészet bevonjuk tejszínnel - a tetejére kanállal lehet érdekes mintát csinálni (mintha hullámozna).
A szélére körbe, és a tetejére kiskanállal étcsoki forgácsot szórunk, amit zöldségpucolóval hámozunk a csokiról. A tetején az a piros eperízű gumicukor. :) Jó kreatívkodást!
Alternatív elkészítés
Erdei gyümölcsös szívtorta
Hozzávalók
Joghurtos krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A joghurt egy részét üvegtálba öntjük, összekeverjük a zselatinnal, és némi porcukorral, és meglangyosítjuk a mikróban. Összekeverjük a többi joghurttal is. Közben kivesszük a jól lehűtött tejszínt a hűtőből, és felverjük robotgéppel. Összeforgatjuk az egészet (de hagyunk ki a tejszínből a díszítéshez, kb. 1/3-1/4-ét), és keverjünk a krémhez egy kis friss vagy fagyasztott gyümölcsöt.
Összeállítás:
Félbevágjuk a kihűlt piskótát, és megtöltjük a krém felével, majd megint jön a krém, végül a piskóta másik fele. Az egészet bevonjuk tejszínnel - a tetejére kanállal lehet érdekes mintát csinálni (mintha hullámozna).
A szélére körbe, és a tetejére kiskanállal étcsoki forgácsot szórunk, amit zöldségpucolóval hámozunk a csokiról. A tetején az a piros eperízű gumicukor. :) Jó kreatívkodást!
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?