Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bonbonos doboz torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

2×2 tojás
2×7 dkg cukor
2×7 dkg liszt
2×2 dkg étkezési keményítő
csipet só

Krém:

1 doboz őszibarack befőtt
20 dkg málna
1l natúr joghurt
1 citrom leve és reszelt héja
2,5 dl+1dl hulala tejszin
15 dkg cukor

Bevonás, díszítés:

kb. 1 kg rózsaszín fondant
kb. 0,5 kg fehér fondant
1adag rózsaszín zselatinos máz
fehér csokoládé korongok
kb. 3 doboz ízlés szerinti bonbon
szalag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

26 cm tortaformát sütőpapírral bélelünk.

Elkészítés

Kettő piskótakarikát sütünk. A krémhez az őszibarackot lecsöpögtetjük. A málnát pépesítjük, átpasszírozzuk, majd belekeverünk 8 dkg cukrot és kevés vízben oldott 6 g zselatint. A joghurtot 7 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és reszelt héjával ízesítjük. A maradék zselatint kevés vízben oldjuk, és a joghurtba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtkrémbe forgatjuk. A karimával körbevett alsó lapot megkenjük 6 ek. krémmel és kirakjuk a fél barackokkal. A málnapürét a maradék krémbe keverjük és a barackok tetejére kenjük. Befedjük a másik tortalappal és hűtőbe rakjuk kb. 2 órára, majd a karimát eltávolítjuk és vékonyan bevonjuk a tortánkat tejszínhabbal. A tortát nagyobb alátétre rakjuk, mint amilyen a torta. Rózsaszín fondantból nyújtsunk ki akkora méretű körlapot amilyen a tortánk és helyezzük a tetejére. A maradékból nyújtsunk ki olyan hosszú csíkot, hogy körbeérje a tortánkat és 1cm-rel legyen magasabb, mint a torta. Lazán tekerjük fel és nyomkodjuk a torta köré. Szív alakú sütemény szaggatóval és szívószállal nyomjunk mintát az oldalára. A fehér csokikorongokat nyomkodjuk körbe a szélére, úgy, hogy az oldalának a pereme megtámassza. Cukormázzal ragasszuk, ha nem állna meg. Rendezzük el a bonbonokat a torta tetején. A zselatinos mázból nyújtsuk ki a doboz tetejét és ezt is díszítsük, ahogy az oldalát. A mikor megkeményedett, kössünk masnit a szalagból és ragasszuk a tetejére, majd egy kicsit oldalra csúsztatva rakjuk a torta tetejére. Nyújtsunk hosszú csíkot a fehér fondantból és fektessük az alátét szabadon maradt peremére, hogy hullámos legyen. Így olyan hatása lesz, mintha finom kelme venné körbe. A felesleget körbe vágjuk le.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A doboz tetőt fondantból is készíthetjük, de akkor vékony tortaalátétre fektessük, és úgy tegyük rá a tortára, különben letörik vagy lehajlik. Ha a masnit is fondantból készítjük, teljesen ehető lesz a tortánk :-)Ha nem tudunk beszerezni csokoládékorongot, magunk is elkészíthetjük olvasztott csokoládéból.
Bonbonos doboz torta Bonbonos doboz torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!