Ribizlis joghurt torta
Hozzávalók
A piskótához:
3 tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl tej
18 dkg liszt
pici Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
300 g erdei gyümölcsös joghurt
15 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
10 dkg ribizli
3 evőkanál ribizlilekvár
3 dl hulala
1 dkg Dr. Oetker Őrölt zselatin
0,5 dl víz
Díszítéshez:
2 dl hulala
10 dkg ribizli
Elkészítés
Előkészítés
A zselatint felfőzzük a vízben.
Elkészítés
A piskótához a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül a fehérjehabot. Egy 26 cm-es tortakarikába megsütjük. Ha kihűlt megkenjük a lekvárral és visszahelyezzük a karikába, majd így töltjük meg a krémmel.
A krémhez a ribizlit botmixerrel összetörtem, majd hozzáadtam a joghurtot, a cukrot, vaníliacukrot és jól kikevertem, végül a felfőzött zselatint és a felvert hulalát. A tortakarikába igazgatjuk és betesszük a hűtőbe dermedésig. Majd levesszük róla a karikát és megkenjük a tetejét, oldalát a felvert hulalával és feldíszítjük, majd rászórjuk a ribizlit.
A krémhez a ribizlit botmixerrel összetörtem, majd hozzáadtam a joghurtot, a cukrot, vaníliacukrot és jól kikevertem, végül a felfőzött zselatint és a felvert hulalát. A tortakarikába igazgatjuk és betesszük a hűtőbe dermedésig. Majd levesszük róla a karikát és megkenjük a tetejét, oldalát a felvert hulalával és feldíszítjük, majd rászórjuk a ribizlit.
Tálalás
16 szelet
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Én általában jogobella joghurtot használok.Készíthetjük fagyasztott ribizlivel is.
Kedvencnek jelölöm
Ribizlis joghurt torta
Hozzávalók
Krémhez:
300 g erdei gyümölcsös joghurt
15 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
10 dkg ribizli
3 evőkanál ribizlilekvár
3 dl hulala
0,5 dl víz
Díszítéshez:
2 dl hulala
10 dkg ribizli
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A zselatint felfőzzük a vízben.
Elkészítés
A piskótához a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül a fehérjehabot. Egy 26 cm-es tortakarikába megsütjük. Ha kihűlt megkenjük a lekvárral és visszahelyezzük a karikába, majd így töltjük meg a krémmel.
A krémhez a ribizlit botmixerrel összetörtem, majd hozzáadtam a joghurtot, a cukrot, vaníliacukrot és jól kikevertem, végül a felfőzött zselatint és a felvert hulalát. A tortakarikába igazgatjuk és betesszük a hűtőbe dermedésig. Majd levesszük róla a karikát és megkenjük a tetejét, oldalát a felvert hulalával és feldíszítjük, majd rászórjuk a ribizlit.
A krémhez a ribizlit botmixerrel összetörtem, majd hozzáadtam a joghurtot, a cukrot, vaníliacukrot és jól kikevertem, végül a felfőzött zselatint és a felvert hulalát. A tortakarikába igazgatjuk és betesszük a hűtőbe dermedésig. Majd levesszük róla a karikát és megkenjük a tetejét, oldalát a felvert hulalával és feldíszítjük, majd rászórjuk a ribizlit.
Tálalás
16 szelet
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Én általában jogobella joghurtot használok.Készíthetjük fagyasztott ribizlivel is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?