Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Eper torta

10 darab tojás
10 kanál cukor
10 kanál liszt

Krémhez:

0,5 liter tejszín
1 pohár eper joghurt
ételszinezék (zöld es piros )
mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegített sütőben, kb. 180 C fokon sütjük a piskótákat !

Elkészítés

A 10 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Először a tojássárgákat a cukorral nagyon habosra kavarjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot. 2 fele osztjuk, és egyenként sütjük meg a lapokat. Ha kihűltek, eper formájúra vágjuk őket.
A tejszínt habbá verjük, ha kemény, kanalanként hozzáadjuk az eper ízű joghurtot. Miután jól összedolgoztuk a krémből egy keveset kiveszünk és zöldre színezzük. a maradék krémhez adhatunk néhány csepp piros ételfestéket, ha a joghurttól nem lett elég rózsaszín.
A lapok közé kenjük a krém felét és néhány eperszemet is tehetünk, ha van!!
Csillagcsöves nyomózsák segítségével díszítjük a tortát (a zöld résszel kezdjük) és mazsolaszemeket teszünk a magocskák helyett!!
Eper torta Eper torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!