Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszkrémes nyitott könyv

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Oroszkrémes nyitott könyv

10 tojásból piskóta
5 dkg mazsola
25 dkg cukrozott narancs (apró kockákra vágva)
10 dkg darált dió
1 fiola fehér rum
tej (krémporhoz,a tasakokon előírt szerint)

A tetejére:

4 dl tejszín
5 dkg porcukor
tortadara
kandírozott, vagy rumos meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előkészítem a nyitott könyv formát, vajazom, lisztezem.

Elkészítés

10 tojásból készítem el a piskótát, és a formába 3/4 részig töltöm, nehogy kifolyjon sülés közben. Előző nap a legjobb elkészíteni, így sokkal egyszerűbb, jobb állaga lesz a tortánknak. A hideg tejjel géppel kikeverem a krémporokat, én Arankát használtam. Amikor a kellő állagát eléri, felvágom a tortát 3 lapba, és az első lapra kenem a krém 1/3-ad részét, a megmosott, és rumba áztatott mazsolából, és a narancsból szórok vegyesen a krémre. Megszórom darált dióval, de csak keveset, majd ráhelyezem a másik lapot, és ugyanúgy járok el. Az utolsó lapot rátéve, bevonom az egész tortát a maradék krémmel, és az oldalát megszórom a darált dióval. A tetejére keményre felverem a tejszínhabot, a fixálóval, cukorral, és habrózsákkal körbedíszítem. Az oldalát is. A habrózsákra tortadarát, rumos meggyet, vagy kandis cseresznyét tettem. Ez már a fantáziánkon múlik. Én kettőt készítettem szülinapokra, de más díszítéssel.

Tárolás

Hűtőbe jól lehűtve.
Oroszkrémes nyitott könyv Oroszkrémes nyitott könyv Oroszkrémes nyitott könyv

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!