Sütés nélküli orosz krémtorta
Hozzávalók
A sütihez:
30 db babapiskóta
2 dl tej
15 ml rumaroma
A krémhez:
2 tasak tejszínízű pudingpor
6 dl tej
5 ek. cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
10 dkg vaj
5 dl habtejszín
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
1 ek. Dr. Oetker Őrölt zselatin
1 dl víz
A díszítéshez:
1 csomag Dr. Oetker Tortazselé színtelen
2,5 dl víz
5 dkg dió
3 közepes mandarin
20 dkg cseresznyebefőtt
20 dkg barackkonzerv
Elkészítés
Elkészítés
Pudingot és a cukrot felfőzzük a tejjel, ha kész, hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Kihűtjük, belekeverjük a vajat és krémesre keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A zselatint vízzel elkeverjük és felfőzzük, majd amikor kihűlt, a tejszínhabba keverjük óvatosan.
Pudingkrémet és a tejszínhabot óvatosan összekeverjük.
A tortaforma alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta, és befedjük krémmel.
2 óra hosszát betesszük a hűtőbe.
Gyümölcskompótokkal, mandarinnal és a dióbéllel ízlés szerint díszítjük.
A színtelen tortazselét elkészítjük a zacskó hátoldalán található utasítás szerint, és lassan ráöntjük, majd ismét betesszük a hűtőbe.
Pár óra múlva kivesszük a tortaformából, és egy tálcára tesszük.
Kihűtjük, belekeverjük a vajat és krémesre keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A zselatint vízzel elkeverjük és felfőzzük, majd amikor kihűlt, a tejszínhabba keverjük óvatosan.
Pudingkrémet és a tejszínhabot óvatosan összekeverjük.
A tortaforma alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta, és befedjük krémmel.
2 óra hosszát betesszük a hűtőbe.
Gyümölcskompótokkal, mandarinnal és a dióbéllel ízlés szerint díszítjük.
A színtelen tortazselét elkészítjük a zacskó hátoldalán található utasítás szerint, és lassan ráöntjük, majd ismét betesszük a hűtőbe.
Pár óra múlva kivesszük a tortaformából, és egy tálcára tesszük.
Kedvencnek jelölöm
Sütés nélküli orosz krémtorta
Hozzávalók
A sütihez:
30 db babapiskóta
2 dl tej
15 ml rumaroma
A krémhez:
2 tasak tejszínízű pudingpor
6 dl tej
5 ek. cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
10 dkg vaj
5 dl habtejszín
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
1 dl víz
A díszítéshez:
1 csomag Dr. Oetker Tortazselé színtelen
2,5 dl víz
5 dkg dió
3 közepes mandarin
20 dkg cseresznyebefőtt
20 dkg barackkonzerv
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Pudingot és a cukrot felfőzzük a tejjel, ha kész, hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Kihűtjük, belekeverjük a vajat és krémesre keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A zselatint vízzel elkeverjük és felfőzzük, majd amikor kihűlt, a tejszínhabba keverjük óvatosan.
Pudingkrémet és a tejszínhabot óvatosan összekeverjük.
A tortaforma alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta, és befedjük krémmel.
2 óra hosszát betesszük a hűtőbe.
Gyümölcskompótokkal, mandarinnal és a dióbéllel ízlés szerint díszítjük.
A színtelen tortazselét elkészítjük a zacskó hátoldalán található utasítás szerint, és lassan ráöntjük, majd ismét betesszük a hűtőbe.
Pár óra múlva kivesszük a tortaformából, és egy tálcára tesszük.
Kihűtjük, belekeverjük a vajat és krémesre keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A zselatint vízzel elkeverjük és felfőzzük, majd amikor kihűlt, a tejszínhabba keverjük óvatosan.
Pudingkrémet és a tejszínhabot óvatosan összekeverjük.
A tortaforma alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta, és befedjük krémmel.
2 óra hosszát betesszük a hűtőbe.
Gyümölcskompótokkal, mandarinnal és a dióbéllel ízlés szerint díszítjük.
A színtelen tortazselét elkészítjük a zacskó hátoldalán található utasítás szerint, és lassan ráöntjük, majd ismét betesszük a hűtőbe.
Pár óra múlva kivesszük a tortaformából, és egy tálcára tesszük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?