Puncs torta II.
Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Szirup:
Díszítés:
máz:
vajkrém:
Elkészítés
Elkészítés
A cukros tojássárgájához keverjük az olajat és a sütőporos lisztet, egy kevés fehérje habbal fellazítjuk, a maradékot óvatosan beleforgatjuk.
Kb.: 35 perc alatt megsül.
A töltelék összes hozzávalóját elkeverem, és felhasználásig hűtőbe teszem.
A sziruphoz a citromlevet, a vízzel és a cukorral összeforralom (nem kell belőle sok, csak annyi, amennyivel meglocsolom az alsó lapot!).
Az kihűlt piskótát félbe vágom, visszateszem a tortaformába, meglocsolom a sziruppal, ráadagolom a tölteléket és lefedem a másik lappal.
A mázhoz összekeverem a porcukrot a szörppel, épp csak annyit teszek bele, hogy kenni tudjam. Ezt kenem a torta tetejére.
Kevés vajat kihabosítok porcukorral. Ebből kis halmocskákat nyomunk a torta tetejére, s az aljára egy szegélyként végig.
A tetején lévő halmocskákra diót teszünk.
Alternatív elkészítés
Puncs torta II.
Hozzávalók
Töltelék:
Szirup:
Díszítés:
máz:
vajkrém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A cukros tojássárgájához keverjük az olajat és a sütőporos lisztet, egy kevés fehérje habbal fellazítjuk, a maradékot óvatosan beleforgatjuk.
Kb.: 35 perc alatt megsül.
A töltelék összes hozzávalóját elkeverem, és felhasználásig hűtőbe teszem.
A sziruphoz a citromlevet, a vízzel és a cukorral összeforralom (nem kell belőle sok, csak annyi, amennyivel meglocsolom az alsó lapot!).
Az kihűlt piskótát félbe vágom, visszateszem a tortaformába, meglocsolom a sziruppal, ráadagolom a tölteléket és lefedem a másik lappal.
A mázhoz összekeverem a porcukrot a szörppel, épp csak annyit teszek bele, hogy kenni tudjam. Ezt kenem a torta tetejére.
Kevés vajat kihabosítok porcukorral. Ebből kis halmocskákat nyomunk a torta tetejére, s az aljára egy szegélyként végig.
A tetején lévő halmocskákra diót teszünk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?