Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncs torta II.

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 db tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1 ek. olaj
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
kevés só

Töltelék:

1 citrom lereszelt héja
fél citrom leve
1 csomag babapiskóta
4 ek. sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió
fél dl tej
2 ek. rumaroma
15 dkg cukor

Szirup:

citromlé
víz
cukor

Díszítés:

máz:

porcukor
málna szörp

vajkrém:

porcukor
vaj
dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral kihabosítjuk.
A cukros tojássárgájához keverjük az olajat és a sütőporos lisztet, egy kevés fehérje habbal fellazítjuk, a maradékot óvatosan beleforgatjuk.
Kb.: 35 perc alatt megsül.
A töltelék összes hozzávalóját elkeverem, és felhasználásig hűtőbe teszem.
A sziruphoz a citromlevet, a vízzel és a cukorral összeforralom (nem kell belőle sok, csak annyi, amennyivel meglocsolom az alsó lapot!).
Az kihűlt piskótát félbe vágom, visszateszem a tortaformába, meglocsolom a sziruppal, ráadagolom a tölteléket és lefedem a másik lappal.
A mázhoz összekeverem a porcukrot a szörppel, épp csak annyit teszek bele, hogy kenni tudjam. Ezt kenem a torta tetejére.
Kevés vajat kihabosítok porcukorral. Ebből kis halmocskákat nyomunk a torta tetejére, s az aljára egy szegélyként végig.
A tetején lévő halmocskákra diót teszünk.

Alternatív elkészítés

Legalább egy napi állásra szüksége van a tortának, hogy finom legyen a végeredmény!
Puncs torta II. Puncs torta II.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!