Kastély torta
Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Ezenkívül:
Oszlopok:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Piskóta:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a lisztet beleszitáljuk a sütőporral, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Egy 24cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
Töltelék:
5 tojássárgáját habosra keverünk 25 dkg porcukorral, 2cs vaníliás cukorral,25 dkg Ráma margarinnal. Hozzáadunk 1dl hideg tejet, 30dkg lisztet,1cs sütőport, ezután a tojások felvert habját. Lazán összekeverjük és a felét a kizsírozott tepsibe öntjük, majd a másik felébe 2evőkanál kakaót keverünk,a sárga masszára öntjük és sütjük. A kihűlt tésztát darabokra csipkedjük, és ebbe keverjük a többi hozzávalókat. 15 dkg margarint 15 dkg cukorral kikeverni a tésztába forgatni. Majd a krémes tészta darabokra teszünk 2evőkanál baracklekvárt, 2 evőkanál kakaót, 5 dkg darált diót,1dl hideg kávét. Az így kapott masszát, a kettévágott lekvárral megkent piskótába töltjük. A tetejére tálcát teszek és lenyomatom súllyal. Én két -három üveg befőttet teszek rá és pár óráig így tömörítem
Elkészítjük az oszlopokat. A kekszet apróra összetörjük,és összekeverjük a cukorral, kakaóval, margarinnal,aromával és egy pici tejjel,ha összeállt akkor négy hengert formázunk kettő hosszabbat és kettő rövidebbet. Ezután hűtőbe tesszük, amíg összeáll.
A puncstortát szépen megformázzuk. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, majd bevonjuk a tortát. A tetejét pillecukorral körberakjuk. A hengereket bevonjuk a nyújtható cukormázzal, egyenesre vágjuk és a kettő hosszút az elejére állítjuk, a két rövidebbet a tetejére. A tojásfehérjét gőz fölött felverjük cukorral jó keményre, mert ezzel tudunk ragasztani és díszíteni. A négy csokit csücskösre vágtam és az lett az ablak fehér felvert tojásfehérjével díszítettem. Pillecukorból virágokat ragasztottam a tölcsérekre és az oszlopokra a felvert habba tettem egy kevés zöld festéket és ágakat rajzoltam az oszlopokra.
Alternatív elkészítés
A puncstortát és az oszlopokat előző nap készítem el.
Kastély torta
Hozzávalók
Töltelék:
Ezenkívül:
Oszlopok:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Piskóta:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a lisztet beleszitáljuk a sütőporral, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Egy 24cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
Töltelék:
5 tojássárgáját habosra keverünk 25 dkg porcukorral, 2cs vaníliás cukorral,25 dkg Ráma margarinnal. Hozzáadunk 1dl hideg tejet, 30dkg lisztet,1cs sütőport, ezután a tojások felvert habját. Lazán összekeverjük és a felét a kizsírozott tepsibe öntjük, majd a másik felébe 2evőkanál kakaót keverünk,a sárga masszára öntjük és sütjük. A kihűlt tésztát darabokra csipkedjük, és ebbe keverjük a többi hozzávalókat. 15 dkg margarint 15 dkg cukorral kikeverni a tésztába forgatni. Majd a krémes tészta darabokra teszünk 2evőkanál baracklekvárt, 2 evőkanál kakaót, 5 dkg darált diót,1dl hideg kávét. Az így kapott masszát, a kettévágott lekvárral megkent piskótába töltjük. A tetejére tálcát teszek és lenyomatom súllyal. Én két -három üveg befőttet teszek rá és pár óráig így tömörítem
Elkészítjük az oszlopokat. A kekszet apróra összetörjük,és összekeverjük a cukorral, kakaóval, margarinnal,aromával és egy pici tejjel,ha összeállt akkor négy hengert formázunk kettő hosszabbat és kettő rövidebbet. Ezután hűtőbe tesszük, amíg összeáll.
A puncstortát szépen megformázzuk. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, majd bevonjuk a tortát. A tetejét pillecukorral körberakjuk. A hengereket bevonjuk a nyújtható cukormázzal, egyenesre vágjuk és a kettő hosszút az elejére állítjuk, a két rövidebbet a tetejére. A tojásfehérjét gőz fölött felverjük cukorral jó keményre, mert ezzel tudunk ragasztani és díszíteni. A négy csokit csücskösre vágtam és az lett az ablak fehér felvert tojásfehérjével díszítettem. Pillecukorból virágokat ragasztottam a tölcsérekre és az oszlopokra a felvert habba tettem egy kevés zöld festéket és ágakat rajzoltam az oszlopokra.
Alternatív elkészítés
A puncstortát és az oszlopokat előző nap készítem el.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?