Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kastély torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

4 db tojássárgája
4 db tojásfehérje
4 ek cukor
4 ek liszt

Töltelék:

5 tojássárgája
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 dl hideg tej
30 dkg liszt

Ezenkívül:

15 dkg margarin
15 dkg cukor
2 ek baracklekvár
5 dkg dió
1 dl hideg kávé

Oszlopok:

40 dkg keksz
35 dkg porcukor
15 dkg olvasztott margarin
rumaroma
tej szükség szerint

Díszítés:

100 g porcukor
2-3 teáskanál víz
nyújtható cukormáz
4 db kisebb csoki
pillecukor
4 db fagyi tölcsér
2 tojásfehérje
zöld ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés:
Piskóta:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a lisztet beleszitáljuk a sütőporral, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Egy 24cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
Töltelék:

5 tojássárgáját habosra keverünk 25 dkg porcukorral, 2cs vaníliás cukorral,25 dkg Ráma margarinnal. Hozzáadunk 1dl hideg tejet, 30dkg lisztet,1cs sütőport, ezután a tojások felvert habját. Lazán összekeverjük és a felét a kizsírozott tepsibe öntjük, majd a másik felébe 2evőkanál kakaót keverünk,a sárga masszára öntjük és sütjük. A kihűlt tésztát darabokra csipkedjük, és ebbe keverjük a többi hozzávalókat. 15 dkg margarint 15 dkg cukorral kikeverni a tésztába forgatni. Majd a krémes tészta darabokra teszünk 2evőkanál baracklekvárt, 2 evőkanál kakaót, 5 dkg darált diót,1dl hideg kávét. Az így kapott masszát, a kettévágott lekvárral megkent piskótába töltjük. A tetejére tálcát teszek és lenyomatom súllyal. Én két -három üveg befőttet teszek rá és pár óráig így tömörítem

Elkészítjük az oszlopokat. A kekszet apróra összetörjük,és összekeverjük a cukorral, kakaóval, margarinnal,aromával és egy pici tejjel,ha összeállt akkor négy hengert formázunk kettő hosszabbat és kettő rövidebbet. Ezután hűtőbe tesszük, amíg összeáll.
A puncstortát szépen megformázzuk. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, majd bevonjuk a tortát. A tetejét pillecukorral körberakjuk. A hengereket bevonjuk a nyújtható cukormázzal, egyenesre vágjuk és a kettő hosszút az elejére állítjuk, a két rövidebbet a tetejére. A tojásfehérjét gőz fölött felverjük cukorral jó keményre, mert ezzel tudunk ragasztani és díszíteni. A négy csokit csücskösre vágtam és az lett az ablak fehér felvert tojásfehérjével díszítettem. Pillecukorból virágokat ragasztottam a tölcsérekre és az oszlopokra a felvert habba tettem egy kevés zöld festéket és ágakat rajzoltam az oszlopokra.

Alternatív elkészítés

A torta köré én még csináltam egy kevés keksztekercs anyagot és kevés lekvárral megkentem. A kókuszreszeléket zöldre festettem és megszórtam vele.Én az ajtót is ebből csináltam.
A puncstortát és az oszlopokat előző nap készítem el.
Kastély torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!