Csupa rózsaszín puncstorta
Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Teteje:
Elkészítés
Elkészítés
Ahány tojás, annyi kanál liszt, és annyi kanál cukor, plusz egy sütőpor (vagy fél csomag, ha kevés a tojás), vizes piskótához: ahány tojás és ahány kanál víz, annyi kanál liszt, és annyi kanál cukor (természetesen evőkanál, és lehetőleg ugyanazzal mérjük ki!)
Piskótasütés:
A fehérjéket mindig pontosan válasszuk el a sárgájáktól, mert akár egy csepp sárgájától már nem verődik fel a tojásfehérje! Tegyünk egy csipet sót a tojásfehérjéhez, mikor elkezdjük felverni a robotgéppel (de lehet egy csepp citromlevet is)! A lisztet mindig szitáljuk, és külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt+sütőpor). Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat mindig, mert könnyen összeesik a hab! A sütőt már a piskótakészítés előtt kapcsoljuk be, hogy fel tudjon melegedni 220 fokra! 5 percig ezen a hőfokon süssük a piskótát, majd vegyük le 180 fokra.
Töltelék:
Egy nagy tálba tesszük a kakaóport, egy kis üvegnyi, vagy egy fél nagy üvegnyi baracklekvárt (házit!!!) a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot (1-2 ek.), egy pár csepp rumaromát, vagy rumot, ha gyerekek nem fogyasztják. Tehetünk még bele mazsolát, vagy meggyet is! Végül lazán összeforgatjuk az összecsipkedett piskótával a masszát. A félbe vágott másik piskóta mindkét felét belül megkenjük baracklekvárral vékonyan, hogy jobban tapadjon a töltelék. Megtöltjük, majd díszítjük.
Máz:
A mázhoz élénkpiros málnaszörpöt keverünk össze porcukorral. Kevés szörpöt használjunk, hogy jó sűrű legyen!
Tárolás
Csupa rózsaszín puncstorta
Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Teteje:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ahány tojás, annyi kanál liszt, és annyi kanál cukor, plusz egy sütőpor (vagy fél csomag, ha kevés a tojás), vizes piskótához: ahány tojás és ahány kanál víz, annyi kanál liszt, és annyi kanál cukor (természetesen evőkanál, és lehetőleg ugyanazzal mérjük ki!)
Piskótasütés:
A fehérjéket mindig pontosan válasszuk el a sárgájáktól, mert akár egy csepp sárgájától már nem verődik fel a tojásfehérje! Tegyünk egy csipet sót a tojásfehérjéhez, mikor elkezdjük felverni a robotgéppel (de lehet egy csepp citromlevet is)! A lisztet mindig szitáljuk, és külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt+sütőpor). Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat mindig, mert könnyen összeesik a hab! A sütőt már a piskótakészítés előtt kapcsoljuk be, hogy fel tudjon melegedni 220 fokra! 5 percig ezen a hőfokon süssük a piskótát, majd vegyük le 180 fokra.
Töltelék:
Egy nagy tálba tesszük a kakaóport, egy kis üvegnyi, vagy egy fél nagy üvegnyi baracklekvárt (házit!!!) a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot (1-2 ek.), egy pár csepp rumaromát, vagy rumot, ha gyerekek nem fogyasztják. Tehetünk még bele mazsolát, vagy meggyet is! Végül lazán összeforgatjuk az összecsipkedett piskótával a masszát. A félbe vágott másik piskóta mindkét felét belül megkenjük baracklekvárral vékonyan, hogy jobban tapadjon a töltelék. Megtöltjük, majd díszítjük.
Máz:
A mázhoz élénkpiros málnaszörpöt keverünk össze porcukorral. Kevés szörpöt használjunk, hogy jó sűrű legyen!
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?