Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csupa rózsaszín puncstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

1 darab 8 tojásos piskóta
1 darab 6 tojásos piskóta

Töltelék:

a kisebbik piskóta
1 üveg házi baracklekvár (kis)
1-2 evőkanál porcukor
1 teáskanál rumaroma

Teteje:

kevés szörp
porcukor
színezett tejszínhab
cukorgyöngyök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskóta:
Ahány tojás, annyi kanál liszt, és annyi kanál cukor, plusz egy sütőpor (vagy fél csomag, ha kevés a tojás), vizes piskótához: ahány tojás és ahány kanál víz, annyi kanál liszt, és annyi kanál cukor (természetesen evőkanál, és lehetőleg ugyanazzal mérjük ki!)
Piskótasütés:
A fehérjéket mindig pontosan válasszuk el a sárgájáktól, mert akár egy csepp sárgájától már nem verődik fel a tojásfehérje! Tegyünk egy csipet sót a tojásfehérjéhez, mikor elkezdjük felverni a robotgéppel (de lehet egy csepp citromlevet is)! A lisztet mindig szitáljuk, és külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt+sütőpor). Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat mindig, mert könnyen összeesik a hab! A sütőt már a piskótakészítés előtt kapcsoljuk be, hogy fel tudjon melegedni 220 fokra! 5 percig ezen a hőfokon süssük a piskótát, majd vegyük le 180 fokra.
Töltelék:
Egy nagy tálba tesszük a kakaóport, egy kis üvegnyi, vagy egy fél nagy üvegnyi baracklekvárt (házit!!!) a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot (1-2 ek.), egy pár csepp rumaromát, vagy rumot, ha gyerekek nem fogyasztják. Tehetünk még bele mazsolát, vagy meggyet is! Végül lazán összeforgatjuk az összecsipkedett piskótával a masszát. A félbe vágott másik piskóta mindkét felét belül megkenjük baracklekvárral vékonyan, hogy jobban tapadjon a töltelék. Megtöltjük, majd díszítjük.
Máz:
A mázhoz élénkpiros málnaszörpöt keverünk össze porcukorral. Kevés szörpöt használjunk, hogy jó sűrű legyen!

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk! Sokáig eláll!
Csupa rózsaszín puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
122 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!