Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sacher torta

15 dkg vaj
12 +18 dkg étcsokoládé
11 dkg porcukor
Fél vaníliarúd
5 tojás
12 dkg őrölt mandula
Csipet só
5 dkg liszt
20 dkg sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A darabokra tördelt 12 dkg étcsokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel. 10 dkg vajat keverjünk habosra kb. 4 dkg porcukorral. A vaníliarúd belsejét 5 tojássárgájával egyenként keverjük a vajkrémhez. Dolgozzuk bele a langyos csokoládét és a mandulát is. Verjünk fel 4 tojásfehérjét egy csipet sóval, majd tegyük hozzá a maradék porcukrot, és folytassuk a habverést, amíg megkeményedik. Keverjük a masszához, majd szitáljuk rá a lisztet, és finoman keverjük el. Végül öntsük a tésztát vajjal kikent, belisztezett 22 cm-es tortaformába. Simítsuk el a tetejét, és tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe. 5 perc múlva csökkentsük a hőfokot 150 fokra, és így süssük kb. 20 percig. Ha kihűlt a tészta, vágjuk két egyforma vastagságú lapra: a lekvár felét egyenletesen kenjük az alsóra. Tegyük rá a záró lapot, a maradék ízt pedig kenjük a tetejére, valamint az oldalára. Amikor a lekvármáz megszikkadt, olvasszuk fel a 18 dkg étcsokoládét a maradék 5 dkg vajjal, és vonjuk be vele a tortát. Mielőtt megdermedne a csoki, nyitott ajtó mellett tegyük langyos sütőbe, így sima és fényes lesz a bevonata.
Sacher torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!