Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás túrótorta liszt nélkül

Nocyka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3537-nocyka
Almás túrótorta liszt nélkül
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 80 g puha mazsola
  • 750 g savanykás alma
  • 1 citrom leve
  • 125 g Rama sütőmargarin
  • 250 g porcukor
  • 5 tojás
  • 1 kg félzsíros túró
  • 2,5 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 3 ek. sárgabaracklekvár
  • 50 g pirított mandula
  • néhány szem piros koktélcseresznye (ízlés szerint, el is hagyható)
Nocyka Nocyka receptje

Elkészítés

Elkészítés

A mazsolát leöblítjük, lecsepegtetjük, az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk és összekeverjük a citrom levével.
Habosra keverjük a Rama margarint a porcukorral. Egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját és 2 egész tojást, majd a túrót és a pudingporral elkevert sütőport is. A 3 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A túrómasszába forgatjuk az almát és a mazsolát, végül több részletben a tojáshabot. Ezután margarinnal kikent,26 cm átmérőjű tortaformába töltjük a masszát és szépen belesimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 1 és 1/4 órán át sütjük, majd tűpróbát csinálunk. Ha nagyon pirulna a teteje, az utolsó 15-20 percben alufóliát, vagy sütőpapírt tehetünk a tetejére, de jól át kell sülnie! A formában hagyjuk kihűlni.
Ha készen van, lapos tálra csúsztatjuk. A baracklekvárt felforrósítjuk, majd vékonyan bevonjuk vele a torta oldalát és szegélyét, majd beszórjuk mandulával. Tálalás előtt meghintjük kis porcukorral a tetejét és piros koktélcseresznyével díszíthetjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én is most próbáltam ki először ás nagyon finom! A baracklekvárt én nem olvasztottam fel, hanem simán bekentem vele a tortát,a tetejét is. A mandulát kihagytam és a koktélcseresznyét is.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.03.31. | 17:42

Jó lett. Lekvárral én nem öntöttem le ,nekem így is elég édes volt már :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!