Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémtúró szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg Rama
2 db tojás

Krém:

50 dkg túró
25 dkg krémtúró (natúr)
2 evőkanál liszt
3 db tojás
15 dkg cukor
csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókat jól összedolgozzuk, s egy sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk a 3/4 részét (a forma oldalára is kerüljön belőle). Hűtőben pihentetjük.
A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kétféle túrót. A felvert fehérjével lazítjuk.
A krémet a hideg tésztára öntjük, elsimítjuk, majd a maradék tésztából kis csipetkéket szedünk, és befedjük vele a torta tetejét.
Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 1 órát sütjük, majd kihűtjük, s tálalhatunk.
Krémtúró szelet Krémtúró szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!