Sakktáblatorta
Hozzávalók
Tészta:
Krémhez:
Díszítés:
Piskótalap lekenéséhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A kémhez a túrót és a tejet finom krémmé turmixoljuk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a Dr. Oetker Vanillincukorral, és apránként összedolgozzuk a túrókrémmel. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A zselatint felolvasztjuk, simára keverjük egy kevés túrókrémmel, majd a krém egészéhez adjuk, jól kihűtjük. Amikor sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A tálcán lévő alsó lapot megkenjük a brandyvel. A középső karikára vágott lapot elővesszük, és a szélső karikát a megkent alsó lapra helyezzük. Ezután a harmadik karikát, majd az ötödiket. A krémet sima csőrös habzsákba töltjük, és a karikák között lévő helyet kitöltjük a krémmel. Most a megmaradt, az az a kettes és négyes karikát ráhelyezzük a krémre, és most ismét kitöltjük az üres részt. Ezt megismételjük a felső lap karikáival. Ezután a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Tetejét kakaóporral, oldalát darabosra tört keksszel díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Sakktáblatorta
Hozzávalók
Krémhez:
Piskótalap lekenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A kémhez a túrót és a tejet finom krémmé turmixoljuk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a Dr. Oetker Vanillincukorral, és apránként összedolgozzuk a túrókrémmel. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A zselatint felolvasztjuk, simára keverjük egy kevés túrókrémmel, majd a krém egészéhez adjuk, jól kihűtjük. Amikor sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A tálcán lévő alsó lapot megkenjük a brandyvel. A középső karikára vágott lapot elővesszük, és a szélső karikát a megkent alsó lapra helyezzük. Ezután a harmadik karikát, majd az ötödiket. A krémet sima csőrös habzsákba töltjük, és a karikák között lévő helyet kitöltjük a krémmel. Most a megmaradt, az az a kettes és négyes karikát ráhelyezzük a krémre, és most ismét kitöltjük az üres részt. Ezt megismételjük a felső lap karikáival. Ezután a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Tetejét kakaóporral, oldalát darabosra tört keksszel díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?