Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandarinos túrótorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mandarinos túrótorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 28 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.

A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a rumot, és a zselét felmelegítjük. A túrót, porcukrot, vanillincukrot, aromát összekeverjük, és a zselatinhoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. A krémet a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, és 4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandarin levét lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A tortát a gyümölccsel díszítjük. A mandarin és a citrom levét összekeverjük, vízzel 250 ml-nyire felengedjük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint cukor és a citromos- mandarinlé hozzáadásával elkészítjük. A tortazselét ecset segítségével a mandarinok tetején elosztjuk. A tortát egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Elkészíthetjük kb. 400 g-nyi tisztított friss mandarinnal is, ebben az esetben egy megtisztított mandarinnak kifacsarjuk a levét és ezt tesszük a tortazseléhez.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!