Túrótorta
Hozzávalók
Vizes piskótához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a 8 tojássárgáját pedig a vízzel és a cukorral verjük fel, majd a fehérje habba a tojássárgáját óvatosan beleforgatjuk. Azután a lisztet és a sütőport összekeverjük, és beleszitálgatva beleforgatjuk a tojásos habba.
Kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük és előmelegített sütőbe 160 fokon 25 percig sütjük, majd lekapcsoljuk a sütőt és még 5 percig bent tartjuk a sütőbe, majd kivesszük hűlni. Amíg hűl, a piskóta elkészítjük a krémet.
A túrót ízlés szerint cukorral és vanillincukorral elkeverjük (én 3 evőkanálnyi cukorral és 2 tasak vanillincukorral szoktam). A vaníliás pudingot megfőzzük, de nem fél liter tejjel csak 4 dl tejjel készítjük el, hogy sűrűbb legyen és miután elkészült a túróhoz hozzáadjuk.
A piskótát én félbe szoktam vágni, mert elég magasra sikeredik általában, így akár két tortát is tudok belőle készíteni. Miután félbe vágtam vissza teszem a formába és ráteszem a túrókrémet, majd gyümölcsöket teszek rá.
Felfőzőm a tortazselét és miután megfelelő állagú lesz, ráöntöm a torta tetejére és a kész tortát a hűtőbe teszem.
A tortazselét, amikor befőttből teszem rá a gyümölcsöket, akkor a befőtt levével főzöm fel a tortazselét.
Tárolás
Túrótorta
Hozzávalók
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a 8 tojássárgáját pedig a vízzel és a cukorral verjük fel, majd a fehérje habba a tojássárgáját óvatosan beleforgatjuk. Azután a lisztet és a sütőport összekeverjük, és beleszitálgatva beleforgatjuk a tojásos habba.
Kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük és előmelegített sütőbe 160 fokon 25 percig sütjük, majd lekapcsoljuk a sütőt és még 5 percig bent tartjuk a sütőbe, majd kivesszük hűlni. Amíg hűl, a piskóta elkészítjük a krémet.
A túrót ízlés szerint cukorral és vanillincukorral elkeverjük (én 3 evőkanálnyi cukorral és 2 tasak vanillincukorral szoktam). A vaníliás pudingot megfőzzük, de nem fél liter tejjel csak 4 dl tejjel készítjük el, hogy sűrűbb legyen és miután elkészült a túróhoz hozzáadjuk.
A piskótát én félbe szoktam vágni, mert elég magasra sikeredik általában, így akár két tortát is tudok belőle készíteni. Miután félbe vágtam vissza teszem a formába és ráteszem a túrókrémet, majd gyümölcsöket teszek rá.
Felfőzőm a tortazselét és miután megfelelő állagú lesz, ráöntöm a torta tetejére és a kész tortát a hűtőbe teszem.
A tortazselét, amikor befőttből teszem rá a gyümölcsöket, akkor a befőtt levével főzöm fel a tortazselét.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?