Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Vizes piskótához:

8 tojás
8 kanál víz
16 kanál liszt
16 kanál cukor

Krémhez:

50 dkg túró
cukor
Friss Gyümölcs/Gyümölcs befőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskóta elkészítésével kezdjük.
A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a 8 tojássárgáját pedig a vízzel és a cukorral verjük fel, majd a fehérje habba a tojássárgáját óvatosan beleforgatjuk. Azután a lisztet és a sütőport összekeverjük, és beleszitálgatva beleforgatjuk a tojásos habba.
Kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük és előmelegített sütőbe 160 fokon 25 percig sütjük, majd lekapcsoljuk a sütőt és még 5 percig bent tartjuk a sütőbe, majd kivesszük hűlni. Amíg hűl, a piskóta elkészítjük a krémet.
A túrót ízlés szerint cukorral és vanillincukorral elkeverjük (én 3 evőkanálnyi cukorral és 2 tasak vanillincukorral szoktam). A vaníliás pudingot megfőzzük, de nem fél liter tejjel csak 4 dl tejjel készítjük el, hogy sűrűbb legyen és miután elkészült a túróhoz hozzáadjuk.
A piskótát én félbe szoktam vágni, mert elég magasra sikeredik általában, így akár két tortát is tudok belőle készíteni. Miután félbe vágtam vissza teszem a formába és ráteszem a túrókrémet, majd gyümölcsöket teszek rá.
Felfőzőm a tortazselét és miután megfelelő állagú lesz, ráöntöm a torta tetejére és a kész tortát a hűtőbe teszem.
A tortazselét, amikor befőttből teszem rá a gyümölcsöket, akkor a befőtt levével főzöm fel a tortazselét.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.
Túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!