Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos-túrós-tejszínes piskótatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához:

(26 cm tortaforma)
8 tojás
8 púpos evőkanál cukor
8 lapos evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja

Hozzávalók a töltelékhez:

5 dl joghurt
25 dkg túró
1 citrom leve és lereszelt héja
15 dkg cukor
2 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába, majd egyesével hozzáadjuk a lisztet, amit előtte összekevertünk a sütőporral.
Előmelegítjük a sütőt.
A tortaforma alját bevizezzük és a tortaforma aljának megfelelő méretűre vágjuk a sütőpapírt és kibéleljük vele a formát.
A piskóta masszát beleöntjük a tortaformába és kb.20-30 percig sütjük 180 fokon/sütőtől függ/. Mikor megsült a piskóta 5 percet várunk, majd a tésztát éles késsel óvatosan elválasztjuk a forma oldalától, és lekapcsoljuk a tortakarimát. A piskótát sütőpapírra borítjuk, nehezéket teszünk rá / egy bögrét/ és kihűtjük. A kihűt tésztáról levesszük a sütőforma alját, és ekkor eltávolítjuk a sütőpapírt is. A torta, a kiizzadt víztől és a tésztához adott cukortól puha és ruganyos lesz. A tortát vízszintesen kettő részre vágjuk a piskóta felső részét 8 vagy 16 szeletre vágjuk, és megtöltjük a töltelékkel, majd rárakosgatjuk a szeletekre vágott piskótát.
A töltelékhez a joghurtot, a túrót, a citrom levét és héját, valamint a cukrot összekeverjük. A tejszínt rövid ideig verjük, majd hozzáadjuk a zselatin fix-et és kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk a krémbe, és megtöltjük vele a tortát /Használjuk a tortakarimát nehogy kifolyjon a töltelék!!!!/
Joghurtos-túrós-tejszínes piskótatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!