Joghurtos-túrós-tejszínes piskótatorta
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt.
A tortaforma alját bevizezzük és a tortaforma aljának megfelelő méretűre vágjuk a sütőpapírt és kibéleljük vele a formát.
A piskóta masszát beleöntjük a tortaformába és kb.20-30 percig sütjük 180 fokon/sütőtől függ/. Mikor megsült a piskóta 5 percet várunk, majd a tésztát éles késsel óvatosan elválasztjuk a forma oldalától, és lekapcsoljuk a tortakarimát. A piskótát sütőpapírra borítjuk, nehezéket teszünk rá / egy bögrét/ és kihűtjük. A kihűt tésztáról levesszük a sütőforma alját, és ekkor eltávolítjuk a sütőpapírt is. A torta, a kiizzadt víztől és a tésztához adott cukortól puha és ruganyos lesz. A tortát vízszintesen kettő részre vágjuk a piskóta felső részét 8 vagy 16 szeletre vágjuk, és megtöltjük a töltelékkel, majd rárakosgatjuk a szeletekre vágott piskótát.
A töltelékhez a joghurtot, a túrót, a citrom levét és héját, valamint a cukrot összekeverjük. A tejszínt rövid ideig verjük, majd hozzáadjuk a zselatin fix-et és kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk a krémbe, és megtöltjük vele a tortát /Használjuk a tortakarimát nehogy kifolyjon a töltelék!!!!/
Joghurtos-túrós-tejszínes piskótatorta
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt.
A tortaforma alját bevizezzük és a tortaforma aljának megfelelő méretűre vágjuk a sütőpapírt és kibéleljük vele a formát.
A piskóta masszát beleöntjük a tortaformába és kb.20-30 percig sütjük 180 fokon/sütőtől függ/. Mikor megsült a piskóta 5 percet várunk, majd a tésztát éles késsel óvatosan elválasztjuk a forma oldalától, és lekapcsoljuk a tortakarimát. A piskótát sütőpapírra borítjuk, nehezéket teszünk rá / egy bögrét/ és kihűtjük. A kihűt tésztáról levesszük a sütőforma alját, és ekkor eltávolítjuk a sütőpapírt is. A torta, a kiizzadt víztől és a tésztához adott cukortól puha és ruganyos lesz. A tortát vízszintesen kettő részre vágjuk a piskóta felső részét 8 vagy 16 szeletre vágjuk, és megtöltjük a töltelékkel, majd rárakosgatjuk a szeletekre vágott piskótát.
A töltelékhez a joghurtot, a túrót, a citrom levét és héját, valamint a cukrot összekeverjük. A tejszínt rövid ideig verjük, majd hozzáadjuk a zselatin fix-et és kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk a krémbe, és megtöltjük vele a tortát /Használjuk a tortakarimát nehogy kifolyjon a töltelék!!!!/
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?