Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Joghurtos-túrós-tejszínes piskótatorta

Huncika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6616-huncika
Joghurtos-túrós-tejszínes piskótatorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Joghurtos torták , Piskóták

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

  • (26 cm tortaforma)
  • 8 tojás
  • 8 púpos evőkanál cukor
  • 8 lapos evőkanál liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Hozzávalók a töltelékhez

Huncika Huncika receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába, majd egyesével hozzáadjuk a lisztet, amit előtte összekevertünk a sütőporral.
Előmelegítjük a sütőt.
A tortaforma alját bevizezzük és a tortaforma aljának megfelelő méretűre vágjuk a sütőpapírt és kibéleljük vele a formát.
A piskóta masszát beleöntjük a tortaformába és kb.20-30 percig sütjük 180 fokon/sütőtől függ/. Mikor megsült a piskóta 5 percet várunk, majd a tésztát éles késsel óvatosan elválasztjuk a forma oldalától, és lekapcsoljuk a tortakarimát. A piskótát sütőpapírra borítjuk, nehezéket teszünk rá / egy bögrét/ és kihűtjük. A kihűt tésztáról levesszük a sütőforma alját, és ekkor eltávolítjuk a sütőpapírt is. A torta, a kiizzadt víztől és a tésztához adott cukortól puha és ruganyos lesz. A tortát vízszintesen kettő részre vágjuk a piskóta felső részét 8 vagy 16 szeletre vágjuk, és megtöltjük a töltelékkel, majd rárakosgatjuk a szeletekre vágott piskótát.
A töltelékhez a joghurtot, a túrót, a citrom levét és héját, valamint a cukrot összekeverjük. A tejszínt rövid ideig verjük, majd hozzáadjuk a zselatin fix-et és kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk a krémbe, és megtöltjük vele a tortát /Használjuk a tortakarimát nehogy kifolyjon a töltelék!!!!/

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!