Narancsos túrótorta
Hozzávalók
Piskótához:
6 tojás
csipet só
6 csapott evőkanál cukor
6 púpos evőkanál liszt
Krém:
0,5 l hulala
0,5 kg túró
cukor és Dr. Oetker Vanillincukor (ízlés szerint)
kb. 4-5 cikk narancs
Elkészítés
Elkészítés
Piskótát legjobb, ha előző nap kisütöm, úgy könnyebb 3 részre vágni.
Elkészítés:
Kettéveszem a tojásokat. A fehérjét 2 ek. cukorral keményre verem. A tojássárgát 4 ek. cukorral, csipet sóval fehéredésig kavarom, majd a lisztet is hozzáadom. Ha egynemű apránként a keményre vert tojásfehérjét is hozzáadom.
Krém:
A túrót összetöröm, elkeverem a cukorral. Jó édes legyen. Belevagdosom (pici kockákban) a narancsot és belereszelem a narancs héját. De még előtte reszelem és utána bontom fel a narancsot! Elkeverem. Majd felverem a tejszínt (habfix-szel) és hozzáadom a túróhoz. Egy pici tejszínt hagytam ki, hogy legyen mivel díszíteni a tortámat! Összerakom, körbekenem a tortát a maradék krémmel, és úgy rá a tejszínhab.
Elkészítés:
Kettéveszem a tojásokat. A fehérjét 2 ek. cukorral keményre verem. A tojássárgát 4 ek. cukorral, csipet sóval fehéredésig kavarom, majd a lisztet is hozzáadom. Ha egynemű apránként a keményre vert tojásfehérjét is hozzáadom.
Krém:
A túrót összetöröm, elkeverem a cukorral. Jó édes legyen. Belevagdosom (pici kockákban) a narancsot és belereszelem a narancs héját. De még előtte reszelem és utána bontom fel a narancsot! Elkeverem. Majd felverem a tejszínt (habfix-szel) és hozzáadom a túróhoz. Egy pici tejszínt hagytam ki, hogy legyen mivel díszíteni a tortámat! Összerakom, körbekenem a tortát a maradék krémmel, és úgy rá a tejszínhab.
Tálalás
12 szelet, díszíteni akár narancshéjjal is lehet.
Tárolás
Hűtőben tárolni.
Alternatív elkészítés
Színes cukorkákkal is lehet díszíteni. Mindenki saját fantáziája szerint készítse el. Egyszerű és finom torta.
Kedvencnek jelölöm
Narancsos túrótorta
Hozzávalók
Piskótához:
6 tojás
csipet só
6 csapott evőkanál cukor
6 púpos evőkanál liszt
Krém:
0,5 l hulala
0,5 kg túró
cukor és Dr. Oetker Vanillincukor (ízlés szerint)
kb. 4-5 cikk narancs
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Piskótát legjobb, ha előző nap kisütöm, úgy könnyebb 3 részre vágni.
Elkészítés:
Kettéveszem a tojásokat. A fehérjét 2 ek. cukorral keményre verem. A tojássárgát 4 ek. cukorral, csipet sóval fehéredésig kavarom, majd a lisztet is hozzáadom. Ha egynemű apránként a keményre vert tojásfehérjét is hozzáadom.
Krém:
A túrót összetöröm, elkeverem a cukorral. Jó édes legyen. Belevagdosom (pici kockákban) a narancsot és belereszelem a narancs héját. De még előtte reszelem és utána bontom fel a narancsot! Elkeverem. Majd felverem a tejszínt (habfix-szel) és hozzáadom a túróhoz. Egy pici tejszínt hagytam ki, hogy legyen mivel díszíteni a tortámat! Összerakom, körbekenem a tortát a maradék krémmel, és úgy rá a tejszínhab.
Elkészítés:
Kettéveszem a tojásokat. A fehérjét 2 ek. cukorral keményre verem. A tojássárgát 4 ek. cukorral, csipet sóval fehéredésig kavarom, majd a lisztet is hozzáadom. Ha egynemű apránként a keményre vert tojásfehérjét is hozzáadom.
Krém:
A túrót összetöröm, elkeverem a cukorral. Jó édes legyen. Belevagdosom (pici kockákban) a narancsot és belereszelem a narancs héját. De még előtte reszelem és utána bontom fel a narancsot! Elkeverem. Majd felverem a tejszínt (habfix-szel) és hozzáadom a túróhoz. Egy pici tejszínt hagytam ki, hogy legyen mivel díszíteni a tortámat! Összerakom, körbekenem a tortát a maradék krémmel, és úgy rá a tejszínhab.
Tálalás
12 szelet, díszíteni akár narancshéjjal is lehet.
Tárolás
Hűtőben tárolni.
Alternatív elkészítés
Színes cukorkákkal is lehet díszíteni. Mindenki saját fantáziája szerint készítse el. Egyszerű és finom torta.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?