Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancsos túrótorta

Abigél30 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6854-abigel30
Narancsos túrótorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskótához

  • 6 tojás
  • csipet só
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 6 púpos evőkanál liszt

Krém

Abigél30 Abigél30 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Piskótát legjobb, ha előző nap kisütöm, úgy könnyebb 3 részre vágni.
Elkészítés:
Kettéveszem a tojásokat. A fehérjét 2 ek. cukorral keményre verem. A tojássárgát 4 ek. cukorral, csipet sóval fehéredésig kavarom, majd a lisztet is hozzáadom. Ha egynemű apránként a keményre vert tojásfehérjét is hozzáadom.
Krém:
A túrót összetöröm, elkeverem a cukorral. Jó édes legyen. Belevagdosom (pici kockákban) a narancsot és belereszelem a narancs héját. De még előtte reszelem és utána bontom fel a narancsot! Elkeverem. Majd felverem a tejszínt (habfix-szel) és hozzáadom a túróhoz. Egy pici tejszínt hagytam ki, hogy legyen mivel díszíteni a tortámat! Összerakom, körbekenem a tortát a maradék krémmel, és úgy rá a tejszínhab.

Tálalás

12 szelet, díszíteni akár narancshéjjal is lehet.

Tárolás

Hűtőben tárolni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Színes cukorkákkal is lehet díszíteni. Mindenki saját fantáziája szerint készítse el. Egyszerű és finom torta.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!