Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos „Rákóczi túrós” tortaformában

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

200 g liszt (fele finom, fele rétes)
80 g kristálycukor
100 g margarin (olvasztott és lehűtött)
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 tojássárgája
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál vanília aroma
1 csipet só

Töltelék:

500 g túró
150 g kristálycukor
1 tojássárgája
reszelt citromhéj ízlés szerint
kb. 100 g főtt narancshéj (lekvár főzésből)

Sütéshez:

3 evőkanál házi narancslekvár

Hab:

2 tojásfehérje (60-70 g)
60 g kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet a cukorral, a citromhéjjal, vaníliás cukorral, sütőporral összekeverjük. Összegyúrjuk az olvasztott margarinnal, majd a tojásokkal és az aromával lágy tésztává dolgozzuk össze. A feldolgozásig hűtőbe tesszük.
A túrót összetörjük, hozzákeverjük a vaníliás és a kristálycukrot és a citrom héját, a végén hozzáadjuk a narancslekvár főzésnél megmaradó narancshéjat.
A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába, megszurkáljuk villával és 5-6 percre betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Az elősütött tésztát megkenjük narancslekvárral és 2-3 percre visszatesszük száradni majd, rásimítjuk a túrót és 15-20 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét habbá verjük, majd a cukorral tovább keverjük, amíg kemény és fényes lesz, a kész habot elosztjuk a tölteléken és további 5 percig felső lángon szárítjuk.

Tálalás

12 db tortaszelet

Tárolás

Hűtószekrényben.
Narancsos „Rákóczi túrós” tortaformában Narancsos „Rákóczi túrós” tortaformában

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!