Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancsos „Rákóczi túrós” tortaformában

cincike receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3058-cincike
Narancsos „Rákóczi túrós” tortaformában
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták

Hozzávalók

Tészta

  • 200 g liszt (fele finom, fele rétes)
  • 80 g kristálycukor
  • 100 g margarin (olvasztott és lehűtött)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 500 g túró
  • 150 g kristálycukor
  • 1 tojássárgája
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • kb. 100 g főtt narancshéj (lekvár főzésből)

Sütéshez

  • 3 evőkanál házi narancslekvár

Hab

  • 2 tojásfehérje (60-70 g)
  • 60 g kristálycukor
cincike cincike receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet a cukorral, a citromhéjjal, vaníliás cukorral, sütőporral összekeverjük. Összegyúrjuk az olvasztott margarinnal, majd a tojásokkal és az aromával lágy tésztává dolgozzuk össze. A feldolgozásig hűtőbe tesszük.
A túrót összetörjük, hozzákeverjük a vaníliás és a kristálycukrot és a citrom héját, a végén hozzáadjuk a narancslekvár főzésnél megmaradó narancshéjat.
A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába, megszurkáljuk villával és 5-6 percre betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Az elősütött tésztát megkenjük narancslekvárral és 2-3 percre visszatesszük száradni majd, rásimítjuk a túrót és 15-20 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét habbá verjük, majd a cukorral tovább keverjük, amíg kemény és fényes lesz, a kész habot elosztjuk a tölteléken és további 5 percig felső lángon szárítjuk.

Tálalás

12 db tortaszelet

Tárolás

Hűtószekrényben.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!