Túró torta
Hozzávalók
Túró torta
80 dkg bármilyen gyümölcs
1-2 dl tej
20 g Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
0,5 kg tehéntúró
babapiskóta
15 dkg porcukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 db citrom reszelt héja és leve
0,5 liter tejszín
1 csomag zselés cukor
Elkészítés
Elkészítés
1. A tortasütő alját kibéleljük tejbe kissé megáztatott babapiskótával.
2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd jól összekeverjük.
3. A tejszínt keményre felverjük, a vége felé beletesszük a zselatinfixet és pár percig még keverjük.
4. A kikevert túróba belekeverjük a felvert habot.
5. A krém felét a babapiskótára kenjük, majd megszórjuk gyümölccsel, újra babapiskóta és végén a krém.
6. Másnapig betesszük a hűtőbe.
7. Majd kivesszük a tortaformából, tetejét kidíszítjük, oldalához lekvárral odaragasztjuk a piskótát, majd szalaggal átkötjük.
2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd jól összekeverjük.
3. A tejszínt keményre felverjük, a vége felé beletesszük a zselatinfixet és pár percig még keverjük.
4. A kikevert túróba belekeverjük a felvert habot.
5. A krém felét a babapiskótára kenjük, majd megszórjuk gyümölccsel, újra babapiskóta és végén a krém.
6. Másnapig betesszük a hűtőbe.
7. Majd kivesszük a tortaformából, tetejét kidíszítjük, oldalához lekvárral odaragasztjuk a piskótát, majd szalaggal átkötjük.
Kedvencnek jelölöm
Túró torta
Hozzávalók
Túró torta
80 dkg bármilyen gyümölcs
1-2 dl tej
0,5 kg tehéntúró
babapiskóta
15 dkg porcukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 db citrom reszelt héja és leve
0,5 liter tejszín
1 csomag zselés cukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1. A tortasütő alját kibéleljük tejbe kissé megáztatott babapiskótával.
2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd jól összekeverjük.
3. A tejszínt keményre felverjük, a vége felé beletesszük a zselatinfixet és pár percig még keverjük.
4. A kikevert túróba belekeverjük a felvert habot.
5. A krém felét a babapiskótára kenjük, majd megszórjuk gyümölccsel, újra babapiskóta és végén a krém.
6. Másnapig betesszük a hűtőbe.
7. Majd kivesszük a tortaformából, tetejét kidíszítjük, oldalához lekvárral odaragasztjuk a piskótát, majd szalaggal átkötjük.
2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd jól összekeverjük.
3. A tejszínt keményre felverjük, a vége felé beletesszük a zselatinfixet és pár percig még keverjük.
4. A kikevert túróba belekeverjük a felvert habot.
5. A krém felét a babapiskótára kenjük, majd megszórjuk gyümölccsel, újra babapiskóta és végén a krém.
6. Másnapig betesszük a hűtőbe.
7. Majd kivesszük a tortaformából, tetejét kidíszítjük, oldalához lekvárral odaragasztjuk a piskótát, majd szalaggal átkötjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?