Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes malacfürdő torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Krémes malacfürdő torta

3 tojás
6 dkg liszt
6 dkg cukor
1 csomag babapiskóta
tej (az áztatáshoz)
800 ml tej
250 g túró
2-3 evőkanál porcukor
2-3 dl natúr joghurt
1 csomag rózsaszín marcipán
vagy
és pár csepp piros színű ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A 3 tojás, a 6 dkg liszt és cukor felhasználásával egyszerű piskótát készítünk.
A tojásokat kettéválasztva a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. A végén beleszitáljuk a lisztet.
180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük egy 26 cm-es tortaformában.
2. Hagyjuk kihűlni a formában, majd kivesszük, tányérra helyezzük, és levágunk a széléből annyit (nagyjából 0,5 cm), hogy a tortakeretet visszacsatolva a piskóta köré, a piskóta és a keret közé beférjen egy sornyi babpiskóta.
3. A babapiskóták egyik feléből kb. 1,5-2 cm-t levágunk, majd a piskóták azon oldalát, amely befelé lesz, egyenként a tejbe mártva (nem áztatva) a piskótalap köré rendezzük úgy, hogy a vágott fele legyen alul (ezen fog megállni).
4. Elkészítjük a kétféle krémet.
A túrókrémmel kezdjük.
Áttörjük a túrót, és kikeverjük a porcukorral és a joghurttal. Mivel így kicsit folyós, hogy legyen tartása zselatin fixet adunk hozzá. Ehhez a mennyiséghez nagyjából fél csomag elegendő.
5. Ezt követően elkészítjük a Házi Krémes krémet a csomagoláson látható utasítást követve (a krémet a tejjel, robotgéppel sűrűre keverjük.)
6. A krémeket váltakozva az előkészített tortalapra öntjük. Egy réteg Krémes krém, egy réteg túrókrém, majd ismét egy réteg Krémes krém és végül a maradék túrókrém.
7. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krémek megszilárduljanak, a torta összeálljon. Addig a tortakeretet is rajta hagyjuk, azt csak tálalás előtt vesszük le róla.
8. A marcipánmasszából elkészítjük a figurákat.
Fontos, hogy vizes kézzel nyúljunk a marcipánhoz, így tudjuk, mint a gyurmát formázni.
Nem érdemes sokkal előbb elkészíteni a figurákat, mert kiszáradhatnak, ugyanakkor csak közvetlenül a tálalás előtt tegyük a tortára, mert 'levet' ereszthetnek a krémes-túrós rétegen.

Tálalás

Kb. 12 szeletes

Tárolás

Tálalásig hűtőben kell tárolni!
Krémes malacfürdő torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!