Krémes malacfürdő torta
Hozzávalók
Krémes malacfürdő torta
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztva a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. A végén beleszitáljuk a lisztet.
180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük egy 26 cm-es tortaformában.
2. Hagyjuk kihűlni a formában, majd kivesszük, tányérra helyezzük, és levágunk a széléből annyit (nagyjából 0,5 cm), hogy a tortakeretet visszacsatolva a piskóta köré, a piskóta és a keret közé beférjen egy sornyi babpiskóta.
3. A babapiskóták egyik feléből kb. 1,5-2 cm-t levágunk, majd a piskóták azon oldalát, amely befelé lesz, egyenként a tejbe mártva (nem áztatva) a piskótalap köré rendezzük úgy, hogy a vágott fele legyen alul (ezen fog megállni).
4. Elkészítjük a kétféle krémet.
A túrókrémmel kezdjük.
Áttörjük a túrót, és kikeverjük a porcukorral és a joghurttal. Mivel így kicsit folyós, hogy legyen tartása zselatin fixet adunk hozzá. Ehhez a mennyiséghez nagyjából fél csomag elegendő.
5. Ezt követően elkészítjük a Házi Krémes krémet a csomagoláson látható utasítást követve (a krémet a tejjel, robotgéppel sűrűre keverjük.)
6. A krémeket váltakozva az előkészített tortalapra öntjük. Egy réteg Krémes krém, egy réteg túrókrém, majd ismét egy réteg Krémes krém és végül a maradék túrókrém.
7. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krémek megszilárduljanak, a torta összeálljon. Addig a tortakeretet is rajta hagyjuk, azt csak tálalás előtt vesszük le róla.
8. A marcipánmasszából elkészítjük a figurákat.
Fontos, hogy vizes kézzel nyúljunk a marcipánhoz, így tudjuk, mint a gyurmát formázni.
Nem érdemes sokkal előbb elkészíteni a figurákat, mert kiszáradhatnak, ugyanakkor csak közvetlenül a tálalás előtt tegyük a tortára, mert 'levet' ereszthetnek a krémes-túrós rétegen.
Tálalás
Tárolás
Krémes malacfürdő torta
Hozzávalók
Krémes malacfürdő torta
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztva a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. A végén beleszitáljuk a lisztet.
180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük egy 26 cm-es tortaformában.
2. Hagyjuk kihűlni a formában, majd kivesszük, tányérra helyezzük, és levágunk a széléből annyit (nagyjából 0,5 cm), hogy a tortakeretet visszacsatolva a piskóta köré, a piskóta és a keret közé beférjen egy sornyi babpiskóta.
3. A babapiskóták egyik feléből kb. 1,5-2 cm-t levágunk, majd a piskóták azon oldalát, amely befelé lesz, egyenként a tejbe mártva (nem áztatva) a piskótalap köré rendezzük úgy, hogy a vágott fele legyen alul (ezen fog megállni).
4. Elkészítjük a kétféle krémet.
A túrókrémmel kezdjük.
Áttörjük a túrót, és kikeverjük a porcukorral és a joghurttal. Mivel így kicsit folyós, hogy legyen tartása zselatin fixet adunk hozzá. Ehhez a mennyiséghez nagyjából fél csomag elegendő.
5. Ezt követően elkészítjük a Házi Krémes krémet a csomagoláson látható utasítást követve (a krémet a tejjel, robotgéppel sűrűre keverjük.)
6. A krémeket váltakozva az előkészített tortalapra öntjük. Egy réteg Krémes krém, egy réteg túrókrém, majd ismét egy réteg Krémes krém és végül a maradék túrókrém.
7. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krémek megszilárduljanak, a torta összeálljon. Addig a tortakeretet is rajta hagyjuk, azt csak tálalás előtt vesszük le róla.
8. A marcipánmasszából elkészítjük a figurákat.
Fontos, hogy vizes kézzel nyúljunk a marcipánhoz, így tudjuk, mint a gyurmát formázni.
Nem érdemes sokkal előbb elkészíteni a figurákat, mert kiszáradhatnak, ugyanakkor csak közvetlenül a tálalás előtt tegyük a tortára, mert 'levet' ereszthetnek a krémes-túrós rétegen.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?