Csíkos túrótorta
Hozzávalók
Piskótalaphoz:
3 db tojás
12 dkg cukor
0,4 dl langyos víz
10 dkg liszt
3 g Dr. Oetker sütőpor
Töltelékhez:
2 dl tej
15 dkg cukor
3 db tojássárga
50 dkg túró
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1,5 dkg Dr. Oetker Őrölt zselatin
1 dl víz
4 dl hulala
Elkészítés
Elkészítés
A piskótalaphoz a tojássárgákat keverjük ki 8 dkg cukorral és a vízzel. Majd adjuk hozzá a sütőporos lisztet. Közben a tojásfehérjéket 4 dkg cukorral verjük habbá. És lazán keverjük bele a lisztes keverékbe. Süssünk egy vékony lapot egy 26 cm-es tortakarikában. Majd vágjuk ki a karikából a lapot ha kihűlt.
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal melegítsük fel állandó kevergetés mellett. De ne forraljuk fel! A túrót jól keverjük ki és adjuk hozzá. A zselatint is főzzük fel a vízben és forrón adjuk a túrós keverékhez, keverjük hozzá alaposan a felvert hulalát is. Majd felezzük el a krémet és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
A tortakarikába helyezzük vissza a lapot és felváltva tegyük bele a krémet. Közben kissé rázogassuk a karikát, hogy mindenhová kerüljön a krémből. Tegyük a hűtőbe pár órára, amíg megdermed a krém.
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal melegítsük fel állandó kevergetés mellett. De ne forraljuk fel! A túrót jól keverjük ki és adjuk hozzá. A zselatint is főzzük fel a vízben és forrón adjuk a túrós keverékhez, keverjük hozzá alaposan a felvert hulalát is. Majd felezzük el a krémet és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
A tortakarikába helyezzük vissza a lapot és felváltva tegyük bele a krémet. Közben kissé rázogassuk a karikát, hogy mindenhová kerüljön a krémből. Tegyük a hűtőbe pár órára, amíg megdermed a krém.
Tálalás
16 szelet.
Tárolás
Hűtőben.
Kedvencnek jelölöm
Csíkos túrótorta
Hozzávalók
Töltelékhez:
2 dl tej
15 dkg cukor
3 db tojássárga
50 dkg túró
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1,5 dkg Dr. Oetker Őrölt zselatin
1 dl víz
4 dl hulala
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótalaphoz a tojássárgákat keverjük ki 8 dkg cukorral és a vízzel. Majd adjuk hozzá a sütőporos lisztet. Közben a tojásfehérjéket 4 dkg cukorral verjük habbá. És lazán keverjük bele a lisztes keverékbe. Süssünk egy vékony lapot egy 26 cm-es tortakarikában. Majd vágjuk ki a karikából a lapot ha kihűlt.
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal melegítsük fel állandó kevergetés mellett. De ne forraljuk fel! A túrót jól keverjük ki és adjuk hozzá. A zselatint is főzzük fel a vízben és forrón adjuk a túrós keverékhez, keverjük hozzá alaposan a felvert hulalát is. Majd felezzük el a krémet és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
A tortakarikába helyezzük vissza a lapot és felváltva tegyük bele a krémet. Közben kissé rázogassuk a karikát, hogy mindenhová kerüljön a krémből. Tegyük a hűtőbe pár órára, amíg megdermed a krém.
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal melegítsük fel állandó kevergetés mellett. De ne forraljuk fel! A túrót jól keverjük ki és adjuk hozzá. A zselatint is főzzük fel a vízben és forrón adjuk a túrós keverékhez, keverjük hozzá alaposan a felvert hulalát is. Majd felezzük el a krémet és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
A tortakarikába helyezzük vissza a lapot és felváltva tegyük bele a krémet. Közben kissé rázogassuk a karikát, hogy mindenhová kerüljön a krémből. Tegyük a hűtőbe pár órára, amíg megdermed a krém.
Tálalás
16 szelet.
Tárolás
Hűtőben.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?