Banános-csokis sütemény
Hozzávalók
Sütőformához (25 x 11 cm):
Tésztához:
Csokimázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban villával pépesítsük a banánt. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, kivéve az apróra vágott tortabevonót, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjünk össze mindent rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Végül keverjünk bele 50 g apróra vágott tortabevonót. Öntsük a tésztát a sütőformába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Kb. 15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszában kb. 1 cm mélyen vágjuk be a süteményt.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük kis süteményt a sütőből és hagyjuk a formában egy süteményrácson hűlni kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni a süteményrácson.
Csokimáz:
A tortabevonót a csomagolóanyagon feltüntetett módon olvasszuk fel, majd fedjük be vele a banános-csokoládés süteményt, és hagyjuk a mázat megdermedni.
Tipp:
Banános-csokis sütemény
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Sütőformához (25 x 11 cm):
Tésztához:
Csokimázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban villával pépesítsük a banánt. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, kivéve az apróra vágott tortabevonót, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjünk össze mindent rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Végül keverjünk bele 50 g apróra vágott tortabevonót. Öntsük a tésztát a sütőformába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Kb. 15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszában kb. 1 cm mélyen vágjuk be a süteményt.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük kis süteményt a sütőből és hagyjuk a formában egy süteményrácson hűlni kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni a süteményrácson.
Csokimáz:
A tortabevonót a csomagolóanyagon feltüntetett módon olvasszuk fel, majd fedjük be vele a banános-csokoládés süteményt, és hagyjuk a mázat megdermedni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?