Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Belga gofri

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darabhoz:

Kenéshez:

némi zsiradék

Tésztához:

500 g liszt búzaliszt
200 ml tej
100 g vaj
50 g cukor
25 g friss élesztő
3 darab tojás (M-es)
125 g jégcukor
1 csipet só

Tetejére:

400 ml hideg habtejszín
2 teáskanál cukor
némi őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés:

Tészta:
A tejet megmelegítjük, a vajat hagyjuk benne felolvadni. A lisztet keverőtálba szórjuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót (a jégcukor kivételével) hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előbb a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima, lágy tésztává dagasztjuk. Végül a jégcukrot is belekeverjük. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 45 percet hagyjuk kelni.

A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Tetejére:
A tortabevonót darabokra törjük, és vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. A tejszínt a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük.

A tésztát ismét átgyúrjuk. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Adagonként kis kerek gofrikat sütünk. Ehhez 1-1 evőkanálnyi adagokban a tésztát a gofrisütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A gofrikat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, vagy forrón, az olvasztott tortabevonóval és tejszínhabbal tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A gofrik pár napig elállnak, kenyérpirítóban újra melegíthetőek. Olyan lesz az ízük, akár a frissen sültnek.
Belga gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!