
Csokival csurgatott aprósütemény



Hozzávalók
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Ha a tészta ragad, rövid időre tegyük hideg helyre.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk. Kb. 20-20-20 darab különböző méretű kerek süteményt (Ø pl.: 2,5 cm, 3 cm, 4 cm) szúrunk ki. Ezeket a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 10 - 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. Óvatosan kis adagokat teszünk a nagy süteményekre úgy, hogy a cseppek lecsurogjanak a szélén. Aztán rátesszük a középső süteményeket és ezeket szintén tortabevonóval díszítjük. A végén rátesszük a kicsi süteményeket is. Ízlés szerint színes tortadarával és dekorcukorral megszórjuk, mielőtt még a tortabevonó megszilárdulna.
Tippek:
Jól záró dobozban a kekszeket kb. három hétig tárolhatjuk.


Csokival csurgatott aprósütemény
Hozzávalók
A tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Ha a tészta ragad, rövid időre tegyük hideg helyre.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk. Kb. 20-20-20 darab különböző méretű kerek süteményt (Ø pl.: 2,5 cm, 3 cm, 4 cm) szúrunk ki. Ezeket a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 10 - 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. Óvatosan kis adagokat teszünk a nagy süteményekre úgy, hogy a cseppek lecsurogjanak a szélén. Aztán rátesszük a középső süteményeket és ezeket szintén tortabevonóval díszítjük. A végén rátesszük a kicsi süteményeket is. Ízlés szerint színes tortadarával és dekorcukorral megszórjuk, mielőtt még a tortabevonó megszilárdulna.
Tippek:
Jól záró dobozban a kekszeket kb. három hétig tárolhatjuk.

Legújabb cikkek

Könnyű desszertek tavaszra
A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.


Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?