Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládéfonat

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16-18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 csipet só

Töltelékhez:

100 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
35 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.

A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen egyenként kb. 20x30 cm-es téglapappá nyújtjuk. Az olvasztott margarinnal mindkettőt megkenjük és a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a két lapon. A tésztákat a hosszanti oldalától feltekerjük, majd a hengereket hosszában elfelezzük. A két-két tésztaköteget egymás köré fonjuk, a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a két tésztakoszorút.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csokoládéfonatot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.

Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp:

A tésztát tetszés szerint diós töltelékkel is tölthetjük.
Csokoládéfonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-05-12
1 Kedvelés

Használjuk fel a tavalyi lekvárt, befőttet!

Még mindig árválkodik a kamrapolcon pár üveg tavalyi lekvár, befőtt? Itt az ideje készíteni belőlük valami finom édességet, hogy átadhassák a helyüket az újaknak, hiszen az eperrel már kezdetét is vette a befőzési szezon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-30
1 Kedvelés

Könnyű desszertek vegán módra

Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-26
1 Kedvelés

Anyák napi sütemények május első vasárnapjára

Hamarosan elérkezik az édesanyák, nagymamák, dédik ünnepe, merüljünk hát bele gyorsan a szeretettel teli sütireceptekbe! Lehet virágos, szívecskés, kis gyakorlatot igénylő vagy épp gyerekekkel együtt is készíthető – mindenre van egy jó ötletünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-23
1 Kedvelés

Sütemény alapporokkal gyerekjáték a sütés! 1. rész – muffin és cookies

Gyorsan szeretnél illatos sütit varázsolni az asztalra? Szuper választás a praktikus csomagolású sütemény alappor. Akár pihe-puha, csokidarabos muffinra, akár ropogós kekszre vágyunk, csak kapjunk le a polcról egy doboz alapport, és indulhat is a sütés!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-16
1 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!