
Csokoládéfonat



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.
Kelt tészta:
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát hosszanti oldalától feltekerjük, majd hosszában elfelezzük. A két tésztaköteget egymás köré fonjuk, sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a tésztakoszorút.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csokoládéfonatot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp:


Csokoládéfonat
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.
Kelt tészta:
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát hosszanti oldalától feltekerjük, majd hosszában elfelezzük. A két tésztaköteget egymás köré fonjuk, sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a tésztakoszorút.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csokoládéfonatot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Hütte-élmény az otthonodban
Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.


Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták
Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.


Gyümölcsök főzve, sütve, töltve
Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.


Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!


Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?