Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-kávés szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez (40x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

4 db tojás (M-es)
100 g cukor
100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál instant kávépor

Ropogós töltelékhez:

200 g étcsokoládé
200 g vajas keksz

Tejszínes töltelékhez:

150 g étcsokoládé
800 ml hideg habtejszín
80 g cukor

Díszítéshez:

kb. 70 g csokoládé lapocska (ét)
kb. 1 teáskanál instant kávépor

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőlemez ellaposodó oldalán a sütőpapírt visszahajtjuk (így a megsült tésztát könnyedén ki tudjuk majd emelni). A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:

A tojásokat keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk, majd a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 11 perc

A megsült tésztát óvatosan (a visszahajtott sütőpapírcsík segítségével) levesszük a sütőlemezről, egy másik sütőpapírra vagy deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.

Ropogós töltelék:

A csokoládét durvára aprítjuk, és vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszeket zacskóba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával finomra törjük. A csokoládét és a kekszdarabokat összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán.

Tejszínes töltelék:

A csokoládét szintén megolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A habot elfelezzük, az egyik felébe óvatosan belekeverjük az olvasztott csokoládét, és egyenletesen a ropogós rétegre simítjuk. A süteményt minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhabot egyenletesen rásimítjuk a csokoládés töltelékre, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:

Tálalás előtt a süteményt 24 darabra vágjuk. Minden darabra ráteszünk egy-egy csokoládé lapocskát, és megszórjuk instant kávéporral.

Tipp:

Ehhez a süteményhez jól felhasználhatjuk a megmaradt kekszeket és csokoládékat.
Csokoládés-kávés szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!