
Diós aranygaluska



Hozzávalók
Kapcsos forma 18 cm Ø:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk. Az őrölt diót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal.
Tészta:
Az összetekert, henger alakú tésztát tizenkét egyenlő darabra vágjuk. A tésztadarabokból gombócokat formázunk, megmártjuk a megolvasztott margarinban, majd belehempergetjük a diós keverékbe. Egy 18 cm-es kerek, kapcsos formát kikenünk margarinnal, majd egy rétegnyi gombócot belehelyezünk. A tetejét megszórjuk dióval és margarinnal meglocsoljuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a kihűlt aranygaluska mellé tálaljuk.
Tipp:


Diós aranygaluska
Hozzávalók
Kapcsos forma 18 cm Ø:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk. Az őrölt diót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal.
Tészta:
Az összetekert, henger alakú tésztát tizenkét egyenlő darabra vágjuk. A tésztadarabokból gombócokat formázunk, megmártjuk a megolvasztott margarinban, majd belehempergetjük a diós keverékbe. Egy 18 cm-es kerek, kapcsos formát kikenünk margarinnal, majd egy rétegnyi gombócot belehelyezünk. A tetejét megszórjuk dióval és margarinnal meglocsoljuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a kihűlt aranygaluska mellé tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!


Krémes, a hagyományos sütemények királynője
Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?